Blog

Projectinrichting ~ Rotterdam

Een paar maanden geleden ben ik gevraagd een interieurplan voor een Rotterdams bedrijf te maken. De werkplekken waren er al, maar het ging met name om wat meer sfeer in de kantoortuin én een passende ontvangst/vergader -ruimte.

In dit blog laat ik je graag zien hoe het is geworden, kijk je mee?

Het pand bevindt zich op de vierde verdieping pal aan de Maas, een perfect uitzicht dus voor een bedrijf in de maritieme industrie!

Aan de ene kant van de ruimte bevindt zich een tafel waaraan wordt vergaderd of geluncht. Aan de andere zijde is een uitnodigende zithoek gecreëerd. Beide gedeeltes bieden een mooi uitzicht op de Maas.

Het grote kozijn dat je ziet wanneer je de ontvangstruimte binnenkomt, is donker geschilderd, zodat het een grote omlijsting van een levend schilderij lijkt. Je hebt hier namelijk constant een prachtig bewegend beeld dat langs je voorbij trekt.

Het was al een metamorfose om de oudroze (!!) wand over te schilderen; en wel in een pittig donkere kleur. Omdat dit een hele lichte ruimte is, kan een antraciet kleur hier prima! Samen met een eiken laminaat is dit al een mooie rustige basis.

Die basis heb ik verder aangevuld met industriële meubels én natuurlijk groene planten die mooi afsteken tegen de donkere wand.

De oliedrums zijn een kleine knipoog naar de industrie waar Topshore zich in heeft gespecialiseerd. De vaten geven een plant lekker veel body en dankzij de handige wieltjes kun deze zware plantenbakken toch makkelijk verplaatsen.

Ook de kantoortuin is wat meer aangekleed. De rode pilaren zijn in dezelfde antraciet kleur geverfd, zodat deze kleur mooi terugkomt. Ook hier zijn grote barrels met planten geplaatst, om het geheel meer te laten leven.

Oude situatie
Nieuwe situatie

Deze plantenbakken staan naast de printer, zodat de printer niet direct in het zicht staat als je het kantoor binnenkomt.

Enkele kleine aanpassingen hier en daar zorgen al voor een groots resultaat. Zo is er een wand van geperst hout geplaatst in de keuken waardoor de meterkast bij binnenkomst uit het zicht is. Deze kun je meteen als prikbord gebruiken, handig!

Heel veel werkplezier gewenst op deze mooie locatie! ~Inge

PS. Misschien vind je het na het bekijken van dit havenkantoor het ook wel leuk om dit unieke kantoor/monument in de polder te bekijken!

2 Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.