Blog

Prachtige hotspots ~ Vakantie in eigen land

Het is al weer een aantal weken geleden dat wij een weekje aan de Zeeuwse kust waren. Maar aangezien dit wel erg leuke plekjes zijn om een dagje zomervakantie in eigen land te vieren; deel ik alsnog graag een paar leuke must-sees met je! Wie weet heb jij er wat aan als je binnenkort een dagje naar Middelburg gaat.

Ik was al een aantal keer eerder in Middelburg geweest, maar nu ontdekte ik toch weer wat ‘nieuwe’ straatjes. 1. Zo ook dit leuke hofje dat naar deze bloemenzaak leidt. 2. & 3. Heerlijke koffie met genoeg keus uit vers gebak op het terras of binnen in deze leuke setting bij De Juf. 4. Vintage en ander leuks te koop aan de Korte Delft 5. Woonwinkelen (met koffie) bij BKM interieurs. 6. Ons strandhuisje voor de week. 7. 8. & 9. Een dagje struinen door het monumentale en kneuterige stadje Veere.

Vervolgens wilde ik heel graag nog recente mooiigheid uit Maastricht met jullie delen. Want wàt een mooie stad is dat! Eindeloos veel oude straatjes, een stadswal om overheen te wandelen, charmante boetiekjes, fijne koffiezaakjes, bijzondere architectuur, en nog eindeloos veel moois. Maar eerlijk is eerlijk: ik heb gewoon lekker rondgestruind zonder al te veel foto’s te maken. En dat is ook heerlijk! De souvenirs zitten in de vorm van nieuwe sandaaltjes en leuke papergoodies.

Foto’s heb ik echter wel volop gemaakt bij onze Limburgse stop op weg naar Maastricht. Namelijk bij het o-zo-heerlijke Lieve Hemel in Sevenum. Dit is niet alleen een fantastisch bed and breakfast, maar je kunt er ook 4 dagen in de week uitstekend dineren.

Alles is tot in de puntjes verzorgd en mooi aangekleed. De kamers zijn stijlvol ingericht met oog voor oude details. In de tuin is een natuurlijke zwemvijver voor wat verkoeling. (Erg fijn want toen wij er waren was het 40 graden!) Je kunt kiezen uit bizar veel soorten wijn passend bij je diner keuze keuze. (Had ik niet bijzonder veel aan, maar is toch een luxe die genoemd mag worden) en de hele setting doet zo enorm Frans aan, dat je onmiddellijk het gevoel hebt dat je op mediterraanse vakantie bent. Een dikke aanrader dus!

En welke stad is volgens jou een dikke aanrader voor een vakantiedag in eigen land?

Ik hoor het graag! ~Inge

3 Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.