Blog

Projectinrichting ~ Het Appelhuis (deel 1)

Begin dit jaar werkte ik aan de inrichting van een monumentaal pand middenin de polder. Dit pand moest worden omgetoverd tot kantoorinrichting met diverse werkkamers, een vergaderruimte èn een lounge plek. En dat is inmiddels gelukt!

De basis van de vertrekken was eigenlijk al heel erg mooi, met klassieke details, een balkenplafond en veel ramen met uitzicht op het water. Een prima vertrekpunt dus! Per ruimte heb ik hier een eigen sfeer aan gegeven. Kijk je mee?

Werkkamer 1 is een klassieke ruimte met een hoog plafond en een open haard. Een bewerkte eiken houten tafel past hier mooi bij, maar: ik heb er een meer industriële look aan gegeven dankzij de leren stoelen, elk met een strak vorm gegeven stalen onderstel. De oude kleppenkast uit Frankrijk is een ware eyecatcher in deze ruimte!

IMG_6171ingebruins-appelhuis-3

ingebruins-appelhuis-8

ingebruins-appelhuis-9

Werkkamer 2 bevindt zich aan de tuinzijde, waar veel licht de kamer binnenkomt. Als tegenhanger plaatste ik stoere zwarte meubels, om hier een meer mannelijke sfeer te creëren. De grote plant zorgt er voor dat binnen en buiten meer met elkaar verbonden zijn.ingebruins-appelhuis-28ingebruins-appelhuis-32

ingebruins-appelhuis-25

Wanneer je de deur van deze kamer opent, kijk je uit op de prachtige tuin! Daar is tevens plek om ’s zomers lekker met elkaar te lunchen. ingebruins-appelhuis-29.jpgWerkkamer 3 bevindt zich in het bijgebouw. De zwarte vensters zijn hier erg bepalend voor de sfeer en deze kaders wilde ik graag zo houden. De sfeer van deze kamer moest wat klassieker zijn, vandaar de donker bruine meubels met ranke poten. De betonprint aan één wand biedt vervolgens wat meer tegenwicht en geeft de ruimte wat meer pit. De wandpanelen kleden de muur niet alleen mooi aan, maar bieden ook mogelijkheid om deze als memo-wand te gebruiken.ingebruins-appelhuis-13ingebruins-appelhuis-19ingebruins-appelhuis-14

ingebruins-appelhuis-17

Op de overige verdiepingen bevinden zich een vergaderruimte; flexplekken en een lounge zolder. Die kun je allemaal uitgebreid bekijken in deel 2 van deze blogpost. Ik hoop dat je nog even doorklikt, want het is zeker de moeite waard!

Wat was het een leuk project om zo’n uniek pand in te richten! Het is fijn om te zien dat er nu met veel plezier wordt gewerkt. Graag wil ik de volgende bedrijven bedanken voor hun mooie producten & service. Zonder jullie zou het nooit zo mooi zijn geworden:

Wonen met Lef // Mr. Chesterfield // JdJ Houtimport // Loods5 // Vogel Wonen // Dock Four // Gigameubel // VT Wonen // Ikea // Zuiver // Dutchbone // HK Living // Kwantum // Intratuin // Atelier Geraldien // &Klevering // Basiclabel 

Heb jij ook een kantoor dat (opnieuw) ingericht en gestyled mag worden? Stuur me dan een berichtje via de eerste pagina om je vragen en wensen te bespreken. Ik hoor graag van je!

~Inge

2 Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.