Blog

Waar laten we de planten? 5 Styling-ideeën!

Het is je vast niet ontgaan. Groen in huis is hartstikke hip. Het zorgt voor levendigheid, maakt vrolijk en het kleedt kale hoekjes in huis mooi aan.

ingebruins-stoelJe kunt een plant natuurlijk gewoon in een pot doen. Maar heb je al eens aan de volgende ideeën gedacht?

1. Rieten mand

Door het volume van de mand, krijgt elke plant meteen meer body. Zo kun je dus een kleine plant wat groter laten lijken. Doordat riet een natuurlijk materiaal is, heeft het geheel een rustige uitstraling.

2. Stalen mand

Voor een iets pittigere look dan de vorige versie.

3. Het bekleden van een pot

Met een stukje stof in een willekeurige kleur, verander je een saaie bruine pot in een handomdraai in een vrolijke eyecatcher. Zet de stof aan de achterkant vast met een speld en niemand die doorheeft dat je niet kunt naaien.

Je kunt natuurlijk ook gewoon wat papier om een pot heen wikkelen. Toen ik het roze even zat was, bood dit een rustiger alternatief.

ingebruins-trolley

4. Bekers of mokken

Staat leuk, zo’n vrolijke mok met wat groens erin! Handig voor kopjes waar een butsje in zit, maar die te leuk is om weg te doen. Zo krijgt het mooi een tweede leven.

5. Weckpotten 

Een weckpot, of een andere glazen pot, bezorgt je echt het tuin-gevoel in huis. Doordat je de aarde en de wortels zo goed kunt zien, heb ik echt het idee dat ik de plant dagelijks zie groeien en veranderen.

ingebruins-plantenbankje

Naast deze ideeën zijn er natuurlijk nog talloze accessoires waar je planten in kunt doen. Bijvoorbeeld in een kleurige gieter, een oude theepot, houten kratjes, etc.

Heb jij nog originele ideeën? Of zat hier juist een gouden tip tussen?

Ik hoor het graag! ~Inge

ingebruins-plantendoorkijkje

2 Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.