Blog

Sneakpeek: Ikea collectie 2017!

In heel Nederland valt volgende week de nieuwe Ikea gids op de mat. Altijd boordevol inspiratie, maar soms weet je gewoon niet waar je moet beginnen. Graag help ik je een handje op weg, want gister was ik samen met Showhome aanwezig bij de perspresentatie van de nieuwe Ikea catalogus.

ingebruins-serviesIn deze blog deel ik de achtergronden en enkele highlights van de nieuwe producten met je. Lees je mee?

Op een wel heel verborgen plekje -verstopt midden in een maisveld, vond de presentatie van de nieuwe catalogus plaats.
Waarom in een maisveld?
Nou, omdat de nieuwe collectie staat voor: duurzaam, eerlijk en verantwoord geproduceerd.
ingebruins-banana
Dat gaan we trouwens ook terug zien in de keukens van de Ikea vestigingen. Eerlijk en verantwoord voedsel; waar we alvast een prima voorproefje van konden nemen!
De Möckelby tafels waren prachtig gedekt met producten uit onder andere de Sällskap collectie.
ingebruins-lunchikea
Goed, terug naar de collectie!
Iets wat bij de nieuwe collectie heel duidelijk naar voren komt, is het label ‘duurzaamheid’. Naast het feit dat de meubels een goede kwaliteit tegen een lage prijs hebben, vind Ikea het ook enorm belangrijk dat hun producten duurzaam zijn. Dat zie je onmiddellijk terug in de producten van de lijn JASSA waar niemand minder dan topdesigner Piet Hein Eek zich over gebogen heeft.
0T4A8125.jpg
(foto via ikeapers)
Zo zijn de limited tuinmeubels bijvoorbeeld helemaal en alleen van rotan. Zonder andere toegevoegde materialen. Robuust en duurzaam.
Ook was het inspirerend om het verhaal te horen van Dr Dipti, die in India betrokken is bij het werk van Ikea op het gebied van social development. Door lokale vrouwen in te zetten om speciale limited collecties te maken, zorgen zij voor een stabiel inkomen voor hun gezin. Wat een mooie vrouw!

Bovenstaande producten horen trouwens bij de KRYDDAD collectie.

Het leuke is dat Ikea heel groot én heel klein denkt. Dat zag je goed terug in de presentatie- waar hele keukens te zien waren, zoals deze compacte keuken SUNNERSTA…

ingebruins-keuken

…maar ook kleine kijkdoosjes met de prachtigste accessoires en details.

Dat glaswerk!! Dan zou je toch bijna willen dat je de kersttafel al kon dekken? 🙂

Ohja: deze stoel uit de nieuwe PS collectie vind ik persoonlijk ook een toppertje! Grappig detail: deze stoel is helemaal 3d gemaakt, zo gaat er geen knipstof verloren.
ingebruins-3d
Tjaah.. Zo kan ik nog wel even doorgaan met beelden delen, maar misschien moet je het maar gewoon zelf gaan ontdekken.
 Tot ziens allemaal in Ikea!
~Inge

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.