Blog

Voor & Na – No3: De Bijkeuken

Bijkeuken, een gek woord eigenlijk. Een vorige keer in een voor & na heb ik jullie de gang bij de voordeur laten zien, dit keer neem ik jullie mee door de achterdeur. Kom je binnen?

IMG_8076

Door de vorige bewoner werd dit deel van het huis gebruikt als douche. Oorspronkelijk zaten alle badkamers in deze wijk bij de achterdeur. Je kwam door de achterdeur binnen en had links een douche, en rechts ging je door de keuken de verdere woning binnen. Zoals je hebt kunnen lezen in de voor & na van de badkamer, hebben wij deze naar boven verplaatst.

En nu ziet onze bijkeuken er dus zo uit. Links is hoe we het kochten, rechts hoe het nu is- gezien vanuit de keuken.

Desktop103

Zelf gebruiken we de ruimte achter nu als garderobe en ruimte voor de wasmachine/stofzuiger/etc. Hiervoor wilde ik graag de wanden bekleden met underlayment. Ik vind het een stoere uitstraling hebben, en heeft als pluspunt dat je hier met gemak een gat in boort voor bijvoorbeeld een extra kapstokhaak.

IMG_8082

Het halletje naar de wc en keuken is vervolgens piepklein. Daarom wilde ik alles wit verven; zodat het minder nauw oogt. Ook de oude paneeldeuren hebben we door het hele huis heen wit geverfd. Zo blijven de oude details van de woning behouden, maar dan in een fris modern jasje. Echter: sommige kleurtjes vond ik zo leuk, dat we die toch hebben behouden. Zo heeft de binnenkant van de wc deur haar vrolijke kleurtje gehouden, terwijl de buitenkant mooi strak meedoet met de witte lak van het halletje.

gang

Op de grond liggen oude vloertegels, die ook weer lekker een ‘oud’ gevoel geven aan dit huis. Zo proberen we steeds een mooie combi te zoeken tussen de oorspronkelijke stijl van dit huis en een eigentijdse moderne uitstraling.

Erg leuk dat je weer mee leest, misschien heeft het je wel op andere ideeën gebracht over underlayment of paneeldeuren…

En mocht je nou benieuwd zijn naar de voor & na van de keuken? Die vind je door hier te klikken!

Fijne nieuwe week! ~IngeIMG_8096

2 Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.