Blog

Moodboard: Slaapkamer ideeën

Sommige mensen die ik mag helpen met interieuradvies, hebben een heel helder beeld van wat zij willen veranderen in huis. Ook hebben zij een duidelijke smaak waarbij ze zélf eigenlijk alle suggesties al geven over ‘hoe het in te richten’.

Echter… het is niet altijd zo makkelijk. Soms weten mensen gewoon niet zo goed wat hun smaak of stijl is. Weten ze niet of ze van donker of van licht houden, van kleur of van ingetogen. Of komt hun smaak niet overeen met die van hun partner.

Zo heb ik onlangs een paar moodboards gemaakt voor een stel die er niet zo goed uitkomt hoe ze nu hun nieuwe slaapkamer willen inrichten.

Met het laten zien van verschillende stijlen, hoop ik erachter te komen wat hun beide het meeste aanspreekt. 

Zo toont het eerste sfeerbord een slaapkamer met een mosgroene achterwand. Een donkere kleur geeft meteen een knusheid die je mag verwachten in de slaapkamer. Dit in combinatie met natuurlijke materialen zoals kurk en beton, geven een sobere, natuurlijke look. Het geheel kun je dan iets fleuriger of zachter maken met licht gekleurd beddengoed of accessoires. (De prachtige sfeerfoto komt van het mooie blog van Lisanne van de Klift)

Het tweede bord toont een lichte witte slaapkamer, die wat meer pit krijgt door donkergrijs of zelfs zwarte accessoires toe te voegen. Zoals het stoere nachtlampje, de strakke fotolijsten en donkere kussens. Om deze kamer iets meer kleur te geven en wat spannender te maken, kun je een kleine wand behangen met dit leuke botanische printje. Een erg leuke eyecatcher!

Het derde sfeerbord is heel ingetogen en clean. Deze slaapkamer biedt absoluut rust en reinheid. Het kleurgebruik is neutraal en licht, en er zijn weinig toevoegingen zodat het heerlijk rustig blijft. Een cactus of andere grote plant is een mooie manier om toch iets meer leven in het geheel te brengen.

Natuurlijk ben ik erg benieuwd welke kant we uiteindelijk op zullen gaan met deze leuke mensen. Voor welke sfeer zou jij kiezen? 🙂

~Inge 

4 Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.