Blog

Verkoopstyling- en fotografie

Hi,

leuk dat je weer meeleest!
In deze blog wil ik je graag laten zien wat verkoopstyling met een woning doet. 

Veel mensen die hun huis niet verkocht krijgen, vinden het zonde om nog geld of moeite in hun huis te investeren. Maar écht waar, met een beetje creativiteit en een klein budget kun je hét verschil maken om potentiële kopers te bereiken.

ingebruins-keuken

In deze blog laat ik je de verschillen zien van VOOR en NA in een woning die ik laatst mocht stylen en fotograferen voor de verkoop. Ook deel ik enkele eenvoudige trucs met je!

Lees je mee? 

De beleving van kijkers is heel belangrijk bij een woningpresentatie. Zie jij je in het huis al zitten met een kopje koffie op de bank? Of kun je je dat niet voorstellen omdat er zó veel rommel is om doorheen te kijken?

Belangrijk dus: zorg voor een opgeruimd huis!

ingebruins-eethoek

Over smaak valt niet te twisten, maar toch.. Wanneer je zorgt voor neutrale kleuren en een enigszins eigentijdse look, spreek je een grotere doelgroep aan.

Zo was de belangrijkste metamorfose in deze woning: het verven van de vloer. De oude vloer is niet alleen donker, maar maakt daarmee de ruimte ook kleiner en het lijkt gedateerd. Door de vloer te witten, lijkt de ruimte groter, frisser, en moderner!

Rembrandtlaan 203-11ingebruins-kamerBoven de originele foto – Onder de foto met gewitte vloer, lichtere gordijnen, en rustiger ingericht zonder afleidende elementen

Ook in de raambekleding koos ik voor meer neutrale kleuren. Weg met donker bruin en donker blauw, waardoor je zoveel licht in huis mist. De zandkleurige en witte gordijnen brengen echter veel meer rust in het plaatje; en laten de ruimte groter lijken doordat ze meer licht doorlaten.

ingebruins-hal

De binnenkomst in een woning is ook erg belangrijk. Is het nauw of juist ruim? Is het een entree die nieuwsgierig maakt naar de rest van de woning?

Zie hieronder het verschil van de hal VOOR en NA:

Links de originele foto – Rechts de foto met gewitte vloer en vanuit een ander perspectief, waardoor de hal hoger lijkt. 

Dan de keuken. Kijkers willen ook hier oppervlakte zien.

ingebruins-keukendoorkijk

Geen rommel op het aanrecht, maar een frisse en neutrale keuken, waar je jezelf al je ontbijtje ziet klaarmaken ’s ochtends. Dus: vaatdoekjes en andere rommeltjes aan de kant! 

Links de originele foto – Rechts de foto met gewitte vloer en zonder afleidende elementen op en rondom het aanrecht. 

ingebruins-keukendeur

Zoals gezegd heb ik ook op de bovenverdieping voor andere gordijnen gekozen. Zie je het verschil wat het doet met het licht in de ruimte?

Rembrandtlaan 203-16ingebruins-mbrBoven de originele foto- Onder de foto met transparante gordijnen en rustiger ingericht

De tweede slaapkamer in huis heeft slechts een hele kleine gedaanteverwisseling ondergaan, maar het oogt onmiddellijk ruimer.

Zie je het verschil hieronder? Rembrandtlaan 203-17ingebruins-slaapkamerBoven de originele foto – Onder is de kamer rustiger ingericht en is de plek voor het raam vrij, waardoor het ruimer oogt

IMG_0357

Hopelijk is de metamorfose in deze woning geslaagd, en trekt het met de nieuwe foto’s meer kijkers.

Mocht je meer vragen hebben over verkoopstyling  of woningfotografie, neem dan vooral contact met me op via het contactformulier op de eerste pagina.

En mocht je interesse hebben in deze lichte gezinswoning in Sliedrecht, dan help ik je natuurlijk ook graag verder! 😉

-Uiteraard zag je in deze blog slechts een selectie van de foto’s- Voor overzichtsfoto’s ben je bij mij uiteraard ook aan het juiste adres. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.