Blog

Vergeet Londen; ga Kerst-shoppen in Den Bosch!

Al jarenlang staat een tripje naar Londen in december op mijn lijstje. De stad pakt compleet uit met sfeerverlichting, muziek en een enorme kerstboom op de schaatsbaan voor een over-de-top Kerst ervaring. Maar aangezien dit toch wat prijzig is, is het er simpelweg nog nooit van gekomen. Toch had ik afgelopen weekend een eindeloos Kerstvakantie gevoel tijdens een weekend in eigen land. In Den Bosch wel te verstaan!

Om jou te overtuigen dat je echt niet naar het buitenland hoeft voor de mooiste kerstmarkten of ultieme ervaring, lees je dit blog. Met tips over de leukste (interieur) hotspots èn natuurlijk meer over ons luxueus verblijf!

Wij verbleven in een kamer van Bossche Suites: een prachtig oud pand aan de rand van het centrum. De Bossche Suites bieden de allure van vroeger, maar dan met een moderne twist. Op iedere slaapkamer is een heerlijke zitplek bij de open haard gecreëerd. Dat is natuurlijk ideaal om lekker op te warmen na een koude wandeling buiten!

ingebruins-bosschesuites-17De ontvangst is enorm hartelijk en wij voelden ons meteen thuis in het gastvrije Brabant. De kamer was keurig en van alle gemakken voorzien – van pantoffels en badjas tot Nespresso apparaat. En ook niet onbelangrijk: het ontbijt de volgende ochtend wordt op het door jou gekozen tijdstip op je kamer gebracht. Hoe luxe wil je het hebben!

Als interieur liefhebber mocht ik ook even op de andere kamers spieken en geloof me: ze zijn allemaal even mooi.

Volgens mij hoef ik niet veel aan de foto’s toe te voegen: het is hier heerlijk toeven en zeker een aanrader als je eens samen een weekendje weg wilt in eigen land. En gezien die open haard: juíst in de wintermaanden is dit de ideale bestemming!

En dan de stad. Wát leuk is Den Bosch zeg! Je kunt hier eindeloos dwalen door straten met statige oude panden en grachten. Buitensporig veel boetiekjes en concept stores die ieder weer uniek zijn. Bijna voor iedere winkel staat een kerstboom naast de deur en alle entrees zijn enorm uitnodigend. Mocht je plannen hebben om eens te shoppen in Den Bosch, zie hier mijn favorieten:

Verwerstraat

Hier vind je vooral de wat chiquere winkels. Mooie woonwinkels, de Sissyboy, Westside & voor het ultieme kerstgevoel mag je zeker Robbies niet overslaan. Naast fashion en lifestyle bieden zij een fijne plek voor een koffie of lunch.

ingebruins-denbosch-12

Snellestraat

Een klein straatje bomvol leuke boetiekjes, lunchzaken en concept-stores. Allemaal even leuk: boordevol leuke kadootjes, kleding en hebbedingetjes.

Uilenburg

Supergezellige buurt waar je zéker doorheen moet lopen. Denk: houtsnippers op straat, picknicktafels, kerstbomen en heaters. ingebruins-denbosch

Korte Putstraat

Nóg zo’n gezellig straatje waar zelfs in december zich alles buiten afspeelt. Een straat vol restaurantjes en barretjes, waar alle luifels uitstaan en je lekker onder een plaidje op een loungebank een wijntje drinkt. Instant buitenlandgevoel gegarandeerd.

Vughterstraat

Deze winkelstraat biedt reguliere winkels, maar ook enkele pareltjes waar je net even iets anders shopt. Pure producten, duurzame kleding en prachtige koffietafelboeken bij Daily Poetry:

En allerlei moois & kitch bij Koekwaus: (check die roze kerstboom!)

Natuurlijk is dit nog lang niet alles. Je raakt echt niet uitgekeken in Den Bosch. Het is zeker de moeite waard voor een bezoekje! En als je er toch bent: plak je er mooi een nachtje aan vast, toch?

Tot ziens volgend jaar december in Den Bosch! ~Inge

2 Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.