Blog

Verblijf en (interieur) hotspots in Noord Ibiza die je niet wilt missen

Natuurlijk bestaan er al talloze blogs met tips over wat je zou moeten zien of bezoeken tijdens een verblijf op Ibiza… En tòch denk ik dat je dit blog niet wilt missen!

Waarom?

Omdat ik je in dit blog het (h)eerlijke Noorden van Ibiza laat zien. Niet de drukte vande bekende badplaatsen. Niet alle bestaande hotspots die je al herkent van social media voordat je er goed en wel arriveert. Maar de nog enigszins on-ontdekte pareltjes. Lees je mee?

Al eerder waren we op Ibiza, maar toch voelde deze omgeving wel heel anders dan het (voor ons) bekende westen van het eiland. We verbleven in de bed & breakfast Gare du Nord: een verblijf dat met veel zorg en aandacht is verbouwd en ingericht tot prettige gastenkamers. Elke kamer heeft een (Frans) balkonnetje en wordt iedere dag schoongemaakt. Het voelt luxe maar ook huiselijk aan, erg fijn.

ingebruins-ibizaguide-garedunord-12

De Nederlandse eigenaren snappen precies waar je behoefte aan hebt tijdens een mini-break en hebben aan alles gedacht. En wat je vanaf de voorzijde niet verwacht: Gare du Nord beschikt over een prachtige binnentuin waar je een plekje onder de citrusbomen kunt zoeken voor je ontbijtje óf diner. Want van donderdag tot zondag kun je in deze bed & breakfast ook genieten van een heerlijk diner! We zijn vele malen uit eten geweest op Ibiza, maar eigenlijk hebben we het nergens verrassender gevonden dan hier. En dat terwijl kindlief gewoon lekker op de kamer ligt te slapen en wij met babyfoon zalig 3 gangen uit eten kunnen! In de Spaanse avondzon. Heerlijkheid!

ingebruins-ibizaguide-garedunord-10

ingebruins-ibizaguide-garedunord-13

Het dorpje waar de B&B ligt gelegen – Sant Joan de Labritja – bestaat eigenlijk uit slechts twee straatjes, maar dat betekent niet dat het er niets te beleven is. Voor de interieurliefhebbers onder ons is Los Otros een aanrader: een woon/kleding winkel, maar tegelijk ook een kapper, ontbijt- en lunchplek met terras.

ingebruins-ibizaguide-10

Een andere leuke plek in het dorp is The Giri. Aan de straatkant lijkt dit slechts een klein café, maar aan de achterzijde bevindt zich een prachtige tuin met zowel gedekte tafels als loungebedden. Hier kun je terecht voor ontbijt, lunch, smoothies, etc met verse ingrediënten uit de moestuin.

ingebruins-ibizaguide-16Vanuit Sant Joan de Labritja ben je met de auto algauw bij leuke badplaatsen in de buurt, zoals Portinatx of Cala Vincente. In het voor- en naseizoen zijn dit plekken waar je redelijk rustig naar het strand kunt; maar die wel van alle gemakken (strandbedden, parasols en horeca) zijn voorzien.

ingebruins-ibizaguide-4ingebruins-ibizaguide-17ingebruins-ibizaguide-14

Wanneer je in Portinatx bent, móet je als interieurliefhebber wel even een bezoekje brengen aan Los Enamorados. Dit kleine hotel heeft een winkel waar je ogen te kort komt en waar werkelijk álles te koop is. Van bankstel tot sieraad – alles is even kleurrijk en bijzonder.

En los daarvan is het gewoon een erg mooie plek aan de baai, waar je heerlijk kunt relaxen op het terras met uitzicht.ingebruins-ibizaguide-losenamorados-7

Naast deze authentieke plekjes in het Noorden, breng je tijdens je verblijf aan Ibiza natuurlijk ook een dagje door in Eivissa: de oude hoofdstad van het eiland, met straatjes om in te verdwalen of je te vergapen aan de jachten in de haven.

En als je dan toch op Ibiza bent, vergeet dan vooral niet een bezoekje te brengen aan woonwinkel Sluiz -met genoeg inspiratie om je hele huis opnieuw in te richten- …

…en een hapje te eten in de tuin bij La Paloma!

Verder zijn er natuurlijk nog genoeg andere leuke adresjes op Ibiza, maar houd je net als ik van de wat minder toeristische plekken en nog ongerepte natuur? Dan is een bezoekje aan Formentera ook zeker de moeite waard!ingebruins-formentera-3Dit eiland ligt op een half uur varen naast Ibiza en doet haast Caribisch aan. Het water is er nog blauwer, het strand nog witter, en dat terwijl de binnenlanden best droog en uitgestrekt zijn en per fiets goed begaanbaar. Erg toegankelijk en genieten geblazen!

Nog geen genoeg gekregen? Check dan eens mijn pinterest of instagram waar nog veel meer Ibiza / Formentera inspiratie te vinden is!

Groetjes en een hele fijne zomer! ~Ingeingebruins-ibizaguide

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.