Blog

Binnenkijken bij…

Vandaag mogen we binnenkijken in de eclectische woning van Mark en Mirjam. Na een grondige verbouwing -waarbij weinig gespaard is gebleven- wonen zij sinds twee jaar in deze twee-onder-een-kap.

ingebruins-binnenkijker-mirjamHet interieur is een spannende mix van modern, vintage en oriëntaalse invloeden. Kijk je mee? 

De oorspronkelijke keukenmuur is verdwenen, waardoor de woonkamer en keuken nu één groot geheel vormen. Mark heeft zelf de betonvloer gelegd en doordat ook alle wanden glad zijn gestuct en gesausd, vormt dat nu een mooie lichte basis op de beneden verdieping.

ingebruins-binnenkijker-mirjam-5.jpgIn de strakke witte keuken, zijn de blauwe Smeg koelkast en het rode koffie apparaat leuke blikvangers, die wat meer kleur toevoegen in het geheel. ingebruins-binnenkijker-mirjam-38.jpg

ingebruins-binnenkijker-mirjam-9

ingebruins-binnenkijker-mirjam-37Het interieur bestaat deels uit meubels uit het vorige huis en zijn door hen beiden na de verbouwing aangevuld. Het is een mooie mix van design (fauteuils), Ikea (vloerkleed, lamp), kringloop (2 keukenstoeltjes) én originele items uit Marrakesh (onder andere de poef). Natuurlijk is de toevoeging van de haard wat de zithoek extra behaaglijk maakt.

ingebruins-binnenkijker-mirjam-13.jpg

De gele gordijnen (Kwantum) zijn een gewaagd statement, maar het is naar mijn idee een prachtige kleur die door het hele interieur weer terug komt. ingebruins-binnenkijker-mirjam-14

ingebruins-binnenkijker-mirjam-15

De ronde spiegel van Sissy Boy vormt een mooie blikvanger tussen de zit- en de eethoek. Het was nog een hele onderneming om deze heelhuids thuis te krijgen, maar het resultaat mag er zijn!

ingebruins-binnenkijker-mirjam-1

De oude sleetse trap heeft onlangs een witte lak gekregen, waardoor hij nu mooi wegvalt in de ruimte. Gekleurde accenten komen extra goed tot hun recht in deze witte omgeving!

ingebruins-binnenkijker-mirjam-12.jpg

ingebruins-binnenkijker-mirjam-41

Ook op de bovenverdieping heeft het stel grondig verbouwd. De hele basis is hier wit en de houten deuren vormen prachtige onderbrekingen. ingebruins-binnenkijker-mirjam-26.jpgDe slaapkamer ademt rust uit dankzij deze frisse basis en de gele pom pom sprei (Uit Marrakesh) en gele kussens kleden het geheel mooi aan. Twee omgedraaide kisten (kringloop) doen dienst als nachtkastje en het onbewerkte hout geeft meteen meer sfeer in de slaapkamer. ingebruins-binnenkijker-mirjam-35

ingebruins-binnenkijker-mirjam-32Een recent afgerond project is de babykamer, waarin ook weer een aantal items uit Marrakesh terug te vinden zijn.

ingebruins-binnenkijker-mirjam-28Ook is hierin veel groen te zien met gouden accenten; zoals de knopjes van Doing Goods op de groen geverfde Ikea kast. Op deze manier creëer je zelf een originele commode!

ingebruins-binnenkijker-mirjam-16

Het botanische behang is van Kwantum en steekt mooi af in de verder witte ruimte.

ingebruins-binnenkijker-mirjam-25

Dankzij de vossen accessoires en -poster krijgt de kamer een meer persoonlijke touch en is het geheel een leuke mix van nieuw met vintage.

ingebruins-binnenkijker-mirjam-30

Bedankt voor het binnenkijken in jullie mooie huis en heel veel woongeluk met z’n drieën! ~Inge

ingebruins-binnenkijker-mirjam-7

3 Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.