Blog

Van werkkamer naar kinderkamer

Wie mij al wat langer volgt hier of op instagram, weet vast wel dat wij weer gezinsuitbreiding krijgen. Vandaar dat de werk-/logeerkamer opgegeven moest worden voor een kinderkamer. Helaas voor mij dat ik mijn werkplekje nu moet missen, maar wát een fijne kinderkamer is dit nu geworden! Kijk je mee?

Het meest essentiële om van een werkkamer een slaapkamer te maken, vind ik wel dat je de kamer kunt verduisteren. De witte transparante gordijnen zijn verdwenen en hier voor in de plaats hebben we deze verduisterende gordijnen via Voordeelgordijnen aangeschaft. Verduisterende gordijnen hoeven echt niet meer heel zwaar of heel donker te zijn; er zijn steeds meer prachtige lichte varianten beschikbaar die toch echt heel goed verduisteren! Ik koos voor een extra groot (op maat gemaakt) exemplaar, want hoe meer stof je gebruikt, hoe groter je raamoppervlak lijkt.  

Het ingebouwde bed hadden we al, voor logees. Erg fijn dat we zowel onder als boven het bed over de hele diepte opbergruimte hebben. Extra opbergruimte hebben we ook gecreëerd door inbouwkasten boven het bureau te maken.

De basis van de kamer heb ik expres wit gehouden, zodat een kleine ruimte rustig oogt, en je met accessoires nog eens kunt wisselen qua kleur en sfeer. Het prachtige vloerkleed van Mundomimo geeft het geheel  nu meteen lekker veel kleur en nodigt ook uit om zelf met vriendinnetjes boven te spelen.

Aangezien mevrouw erg graag en erg veel knutselt, wilde ik ook een plekje maken waar ze haar creaties kwijt kan. Ik koos voor dit leuke magneetbehang van Groovymagnets waarop je een groot oppervlak hebt om dingen aan te hangen, maar het geheel toch weer rustig (want: wit) oogt. Het eigenwijze konijn geeft een leuke knipoog in de kinderkamer.

Dochterlief is super blij met haar nieuwe slaapkamer.. en we zijn ook erg benieuwd wat jij er van vind! Laat je het ons hieronder weten? ~Inge

Productinformatie: gordijnen: Voordeelgordijnen // vloerkleed: MundoMimo // tolix krukje: Gigameubel // magneetbehang: Groovymagnets // dekbed: Studio Ditte // zebra: Loods5 // handgrepen: Zara Home // bureaustoel & poppenhuis: Ikea // poms: Xenos

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Voordeelgordijnen en Mundomimo. Over beide bedrijven ben ik erg te spreken; vanwege de heldere communicatie, vlotte levering,  en uiteraard mooie producten. Wil je ook eens samenwerken? Laat dan een berichtje achter via het contactformulier.

Ps. De ‘oude’ slaapkamer is hier te vinden, voor als je wat extra kinderkamerinspiratie wilt.

2 Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.