Blog

Binnenkijken bij…

Binnen twee jaar tijd is Denies drie keer met haar gezin verhuisd. En drie keer is zij flink met verfrollers in de weer geweest. Nu zij sinds afgelopen voorjaar in dit leuke dijkhuis wonen, is het voorlopig even afgelopen met verhuizen. Maar wat een plaatje hebben zij er weer van gemaakt!

Ondanks dat het tijdens mijn bezoekje een donkere, regenachtige dag was, wil ik toch graag deze foto’s met je delen. Niet allemaal even scherp in groot formaat helaas, maar wèl met flinke dosis interieurinspiratie! Kijk je mee?

Op de beneden verdieping hebben Erik en Denies overal laminaat in visgraat gelegd, waarbij de wanden een mooie neutrale teint kregen. Deze kleur (Dead Salmon van Farrow and Ball) geeft de woonkamer een warme uitstraling. Doordat de schouw in een donkere contrastkleur is geverfd, springt deze er goed uit. De gouden accessoires zijn veelal vintage vondsten – afkomstig uit eigen zaak Dirkson & Dirkson– en komen op deze zwarte ondergrond mooi tot hun recht.

Het daybed is door Erik zelf gemaakt en de matras kussens erop zijn van Karwei. Tegenover deze knusse lounge hoek is een kast op maat gemaakt waarin de tv verscholen zit.

Op de boven verdieping kwam tijdens de verbouwing deze oude houten vloer tevoorschijn die nu een mooie basis vormt voor de slaapkamers.

Een oud paneel is omgetoverd tot bed achterwand en de muur erachter kreeg dezelfde nude kleur als beneden. Verder is de ruimte aangevuld met enkele natuurlijke accessoires. De rieten hanglamp is van Ikea. Tegenover het bed is een mooi hoekje gecreëerd met een vintage meubelstuk en spiegel afkomstig uit eigen zaak.

Ook op de slaapkamer van hun jongste zoon zijn mooie vintage schatten te vinden. Zo is de kledingkast oorspronkelijk een servieskast die aan de buitenkant een frisse blauwe kleur heeft gekregen. De overige meubelstukken hebben ook allemaal een tweede leven gekregen en samen met de collage wand maakt dat een ècht persoonlijke slaapkamer.

Dan nog even terug naar beneden. Aan de andere zijde van de schouw bevindt zich nòg een zithoek. De groene velvet bank heeft een uitnodigende uitstraling en past mooi onder het doorkijkje naar de keuken. De rotan stoel is al enkele keren mee verhuisd, terwijl de verweerde houten kast al heel lang in de opslag stond te wachten tot hij mee kon naar deze definitieve woning!

De woonkeuken is een lichte plek die uitzicht biedt op het dakterras. De keukentafel is zelf gemaakt, en rondom staat een mix van stoelen en een oude kerkbank. De losse wandplanken bieden wat meer opbergruimte in de keuken die nog verbouwd moet gaan worden.

Met haar oog voor detail weet Denies overal leuke hoekjes te creëren en kun je gemakkelijk afwisselen qua kleurtoevoegingen in huis. Bedankt voor het binnenkijken in jullie unieke woning, het is weer een plaatje geworden!

Weg van de stijl van Denies? Als je meer wilt zien, kun je hier in hun oude (boerderij) woning binnenkijken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.