Blog

Tuingeluk

Al jaren hebben we weinig aan onze tuin gedaan. Wèl kwam er een trampoline bij, en een konijnenhok, een glijbaan en nog een heleboel kinderspeelgoed. Kortom: er is beperkte ruimte over om lekker te gaan zitten zonder over een step te struikelen.

Om toch enigszins ongestoord een boek te kunnen lezen, zonder alle ruis van kinderen die in en uit de poort rennen, wilde ik de loungehoek wat meer afzonderen. Door over de halve breedte van de overkapping een gordijn op te hangen, creëer je een enigszins afgezonderd hoekje. Het gordijn is transparant zodat je er wel doorheen kunt kijken, maar je zelf toch uit het zicht zit. Het zorgt voor zo’n fijne half-schaduw plek en het is meteen een favoriet hoekje van alle meiden geworden. Een klein briesje erbij en het gordijn wappert á la Sweet Magnolia’s ook nog eens zo heerlijk in de zon.

Op het houten randje zet ik zo nu en dan eens iets anders neer en de raffia hanger zorgt voor een instant zomer gevoel. Met een mix van verschillende kussens maak je een ‘saaie’ loungeset algauw iets spannender.

En ja: de veranda kan eigenlijk wel weer een verfbeurt gebruiken. En ja: de schutting is vreselijk kaal nu de mooie Jasmijn begroeiing grotendeels is doodgegaan. Maar de kleine gelukjes van een wapperend gordijn/ geplante zaadjes die voor wilde bloemen zorgen / een bonenstaak (schoolproject) die het wonderlijk goed doet / een meisje dat hier ’s avonds stiekem nog zit te lezen…

…dat zijn toch de kleine gelukjes waardoor de tuin zo’n heerlijke plek is!

Productinformatie

Tuinset: zelf samen te stellen via Ikea // grijze kussens: Ikea // streepjes kussen: Wonen met Lef // zwarte bijzettafel: Gigameubel // plantenstandaard: Kwantum // gordijn: Kwantum // raffia accessoire: Kwantum // zwanen gieter: Esschert Design

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.