Blog

Binnenkijken: Landelijk buitenverblijf & pluktuin

Onlangs verbleven wij in een heerlijk guesthouse in de Achterhoek. Na een week kamperen was het heel fijn binnenkomen in een echt huis met fris opgemaakte bedden en waar je een kop goede koffie kunt maken. En terwijl ik van plan was een binnenkijker te maken van deze in oude stijl gerenoveerde boerderij, werd het eigenlijk meer een buitenkijker.

Want deze boerderij (uit 1804!) staat op een prachtig stuk tuin. Met boomgaard. En pluktuin. Twee jaar geleden opende Mia hier met haar gezin twee gastenverblijven en met groot succes. Het is werkelijk een stukje paradijs. Met de deur open hoor je vanuit het huis de kippen en varkentjes lekker scharrelen. Aan de zijkant van het landgoed is een trampoline en een schommel aan de grote eik.

Zelf genoot ik van de grote raampartij midden in de woning, waardoor je als je wakker word, je vanuit je badjas eigenlijk meteen al buiten waant. Èn van de pluktuin waar tijdens ons verblijf wel meer dan 50 soorten dahlia’s en andere prachtige bloemen bloeiden. Wat een genot om met een knipschaar rond te lopen en zelf een prachtig boeket samen te stellen.

Ik zou natuurlijk oneindig kunnen uitweiden over de oude bouwstijl en de sfeer; of de omgeving en wat er nog meer te beleven is. Maar liever deel ik deze plaatjes. Want plaatjes zijn het, en daarmee neem ik je voor even mee naar deze prachtige plek. Droom je mee?

Het boerinnetje onder ons haalde heerlijk haar hart op door lekker tussen de varkens en kippen te scharrelen. En ik zal je eerlijk zeggen: ik wist zelf niet dat ik varkentjes zó leuk vond. Ze komen steeds wanneer je langs loopt enthousiast knorrend naar je toe gelopen met hun kwispelende staartjes. En weer of geen weer: als er een zwemvijver op het terrein is, dan wordt er natuurlijk gezwommen. Of lekker met zand geschept, want er zit zelfs een stukje zandstrand aan de zwemvijver vast.

Al met al zat het geluk hem gewoon in de kleine dingen. Lekker buiten zijn, op je blote voetjes rondrennen en ’s avonds een klein vuurtje maken. Wat hadden we vakantie…

Wil je jouw verblijf of bedrijf ook sfeervol vast laten leggen? Ik help je graag! Neem gerust contact met me op via de pagina contact. Of wil je ook op deze mooie plek verblijven? Dit jaar zit het guesthouse al vol, maar voor volgend jaar ben je er alvast op tijd bij!

3 Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.