Blog

Interieuradvies Den Bosch ~ Voor & Na

Precies een jaar geleden kwam ik voor het eerst in het huis van Bart en Bregje in Den Bosch. Bregje woonde tijdens haar studententijd op deze benedenverdieping aan de rand van het centrum. Nu was de wens om het huis aan te passen aan de huidige situatie: een gezinswoning waar plek is voor drie kinderen. Voor mij een leuke uitdaging om het huis een eigentijdse look te geven, maar de originele details te bewaren of zelfs te versterken.

De woonkamer is opgedeeld in twee ruimtes, gescheiden door oude glas-in-lood deuren. Beiden zijden hebben elk een karakteriserende schouw. De kleur van de schouw vormt de basis van het kleurenpalet, waarin de kleur ‘Dead Salmon’ van Farrow and Ball voor de wanden is gekozen. Door de wanden in beiden vertrekken dezelfde kleur te geven, vormt het samen één geheel. In contrast met deze lichte kleur, is ook donker antraciet gebruikt. Deze donkere kleur zat al in de originele schouw en komt nu ook terug in bijvoorbeeld de radiatorombouw. Zo maak je van een minder mooi element in huis juist een mooi statement.

Voor de meubels is een mix gekozen van roze -wat mooi aansluit bij de wanden- en zwart: als pittige tegenhanger. Door de toevoeging van rotan en webbing krijgt het geheel een natuurlijke, rustige uitstraling.

In de eetkamer was één wand rood, en de overige wanden waren wit. Jammer, want hierdoor krijgen de oude paneeldeuren van de inbouwkast net zoveel aandacht als het leidingwerk van de verwarming. Door de inbouwkast wit te houden en de wanden eromheen te verven, springt de kast er nu echt uit. Het leidingwerk en de radiator vallen nu juist weg, omdat ze mee zijn geverfd met de wandkleur. De ingelijste posters van Gallerix geven persoonlijkheid aan de ruimte en passen heel mooi in het kleurenpallet.

De keuken was hard aan verandering toe. Oude apparatuur moest vervangen; de keukenkastjes waren schots en scheef. Tijdens het plannen maken voor een andere indeling, bedacht ik hoeveel meer ruimte je zou creëren als de tussenwand eruit zou gaan. De keuken was eerst wat hokkerig en door de bijkeuken bij de keuken te betrekken, ontstaat er één hele grote, lichte ruimte. De vloer kreeg een betonlook, net zoals het aanrecht. Koak Design maakte deze eiken houten keuken op maat en de roze tegels boven het aanrecht geven de keuken wat meer kleur. Juist door de stevige handgrepen en natuurlijke robuuste materialen in de keuken, zijn het zachte roze en stoere donkere mooi in balans met elkaar.

De gang was eerst wat kil en onpersoonlijk. Door het toevoegen van dit levendige behang van Artewalls krijgt de gang veel meer warmte en is het een toffe blikvanger die je verwelkomt als je de voordeur binnenstapt. Door de radiator zwart te verven past hij veel beter in het geheel, omdat de borders van de vloer en plinten ook donker zijn. Een ronde gouden spiegel geeft de gang een extra chique look en een enorme strelizia maakt het geheel helemaal af.

In het toilet kozen we voor tegels met een groen motief, zodat deze mooi aansluiten bij de rest van de gang. Zo maak je alles tot één geheel.

Dit kleine kamertje is een babykamer geworden. Het leuke printje van May and Fay vormt de basis en de overige wanden kregen een zachte, warme kleur. De commode en het ledikantje voegen met hun ronde vormen en houten details ook meer warmte toe aan deze kamer. Zoals je misschien al hebt gezien zijn er in het hele huis dezelfde gordijnen aangeschaft. Op deze manier creëer je meer rust en eenheid tussen de kamers onderling.

Al met al is er een heleboel gebeurd hier in dit pand. De slaapkamer, badkamer en dubbele jongenskamer staan er nog niet eens op, maar ik ben erg benieuwd wat je tot nu toe van de transformatie vind. De productinformatie lees je onderaan dit blog, maar eerst nog even aantal plaatjes die ik je niet wil onthouden!

Laat je je reactie weten? Groetjes ~Inge

Productinformatie:

Kleed: Kwantum // rotan kast: Troubadour Interieurs // 3-poot lamp: Home24 // rotan wandlamp: Wooden Amsterdam // bank: JaxxChoice // gordijnen: Kwantum // zwarte ronde tafel: Mokana meubelen // hanglamp boven eettafel: Loods5 // eettafel stoelen: Zuiver en Tripp Trapp // ingelijste posters en lijsten: Gallerix // palmen behang: Artewalls // vogel behang: May and Fay // ronde spiegel: Kwantum // nepplanten: Groenrijk en Easyplants // roze tegels: Tegels in huis // groene vloertegels: RB Tegels // commode en ledikant: Ikea

2 Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.