Blog

Shelfie

Boeken geven een interieur vaak meteen kleur. Letterlijk natuurlijk: met hun kleurige kaften. Maar ze maken een huis ook persoonlijk. Boeken vertellen iets over de interesses en het leven van de bewoners. Vaak snuffel ik bij anderen eventjes in de boekenkast, gewoon om te zien of er nog iets moois tussen staat 🙂

Maar waarom staan boeken meestal eigenlijk in een kast? Zelf vind ik dat dit best anders kan. Een kast neemt weer zo veel ruimte in, dus besloten wij een ‘loze’ plek in de woonkamer met boeken te vullen.

IMG_8212Tegen het verlaagde plafond van de keuken

maakte Manlief planken op maat en bevestigde ze met metalen plankdragers. Die geven meteen een lekker stoer accent en het zwart komt mooi terug met het keukenblok en de eethoek.

IMG_8216

Tegelijkertijd maakt deze ruime plank over de hele breedte van de kamer, ons huis ook meteen optisch breder.

IMG_8227

En de boeken brengen lekker wat kleur met zich mee. Die ik enigszins probeer te ordenen door ze op kleur te zetten. Dat maakt het iets gestructureerder.

IMG_8205

Waar bewaar jij je boeken in huis? In een kast, op een plank, pontificaal in de woonkamer of boven je bureau? Goede ideeën mogen natuurlijk gedeeld worden!

Fijne dag! ~Inge 

Ps. Wil je meer ‘plank inspiratie’? Zoek dan eens op #shelfie , daar kom je de leukste ideeën tegen!

3 Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.