Blog

Mi Lugar Favorito (8) -Dordrecht

Mensen uit Dordrecht en omstreken hoef ik niets meer te vertellen, maar als je Villa Augustus nog niét kent, lees dan vooral verder.

Eén van m’n favoriete plekjes om buiten iets te drinken, is Villa Augustus. Dit typerende gebouw wat nu een hotel / restaurant is, was vroeger een watertoren. Dat verklaart volgens mij wel waarom het  zo’n buitengewoon bouwwerk is.

IMG_5427

Ik vind het knap hoe de grote, hoge ruimte van het restaurantgedeelte toch plek biedt aan verschillende gezellige hoekjes. De inrichting van het restaurant is industrieel te noemen, maar doet zeker niet kil aan.

Desktop31IMG_5420

Op de menukaart staan seizoensgebonden hapjes en de ingrediënten komen rechtstreeks uit de eigen moestuin. Er zit ook een winkel in het gebouw, zodat je de heerlijke taartjes of het huisgemaakt rabarber-ijs gewoon mee naar huis kunt nemen.

IMG_5414Desktop30

Nu het nog zulk mooi nazomer weer is, kun je prima buiten wat rondscharrelen in de tuin. Er is een grote moestuin, maar ook stikt het er van de mooie bloemen.

Desktop28

Ik vond het altijd fijn om buiten een rondje te lopen, maar ik moet eerlijk zeggen dat het niet heel toegankelijk is voor kinderwagens of rolstoelers. Er zitten namelijk wel wat trapjes hier en daar en dat valt me eigenlijk nu pas op, zo met de kinderwagen.

Desalniettemin is Villa Augustus een goed idee om op een zonnige dag eens neer te strijken!

Desktop29

A lovely place to go, when you’re in Dordrecht, is Villa Augustus. This impressive building used to be a water tower and is transformed in a hotel/restaurant nowadays. There’s also a garden where they grow their own vegetables and you’ll find many flowers here as well! 

(Photos:  i / b )

0 reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.