Blog

Mi Lugar Favorito (7) -Thuis bij vrienden

Deze keer deel ik in ‘Mijn favoriete plek’ een wel heel bijzondere plek. Dat ik hier nooit eerder over heb geblogd is wel wonderlijk, aangezien dit écht een heerlijke plek is.

IMG_5452

Het huis van onze vrienden staat in een klein dorpje in de Betuwe, waar zij sinds enkele jaren wonen. Het monumentale pand behoort oorspronkelijk toe aan een familie die een jamfabriek beheerde – waar tevens het hele dorp werkzaam was – en dateert van 1850. Tegenwoordig is het pand opgedeeld in twee woonhuizen en een kantoor, met een ruime tuin eromheen.

Desktop37

De bewoners hebben aardig wat verbouwd, waarbij oorspronkelijke details in ere werden gehouden. Ik vind het persoonlijk een stijlvolle mix van klassiek/landelijk met moderne invloeden.

Desktop34IMG_5451

Desktop38

IMG_5449

Desktop32

Het leuke is, dat er veel persoonlijke elementen in dit huis zitten. Wat denk je bijvoorbeeld van dit leuke beschreven schilderij dat zelf is gemaakt? Ook de onderstaande houten wand die wordt gebruikt om fotolijsten neer te zetten, komt van eigen hand. Regelmatig komt er een pot Annie Sloan uit de schuur om oude meubels een andere look te geven.

Desktop33

IMG_5444

Veel aandacht is besteed aan kleine details. Geen hoekje of haakje is onbenut gelaten om er iets moois van te maken. En als je dat zelfs terug ziet aan de manier waarop wattenstaafjes worden opgeborgen, zegt dat nogal wat!

Desktop36

En met net zoveel zorg als dat het huis wordt aangekleed, met evenveel zo veel zorg en liefde zetten twee lieve mensen een kop koffie voor je in hun huis waar de deur altijd openstaat. Met recht een heerlijke plek dus! 

IMG_5489-001

Ik ben erg benieuwd wanneer Ariadne at Home aan de deur staat voor een reportage…

Wat vind jij van deze uniek plek? ~X

0 reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.