Blog

Mi Lugar Favorito (13) – Dordrecht

Waar ik vroeger alle leuke adresjes in Rotterdam feilloos wist te vinden, bevind ik me tegenwoordig vaker in Dordrecht. Steeds ontdek ik weer nieuwe fijne adresjes, maar er zijn er ook een aantal waar ik graag vaker terugkom. No.38 City Bakery Café is er zo eentje.

ingebruins-citybakery10.JPG

Goeie koffie, heerlijk verse taart, een goede lunchkaart èn een knus interieur. De ideale recepten voor een break tijdens een rondje Dordrecht als je het mij vraagt. 

ingebruins-citybakery1.JPGSinds 2014 is deze city bakery te vinden op de Nieuwstraat in Dordrecht. De eigenaren hebben het pand eigenhandig verbouwd en ook nog eens het interieur zelf ontworpen en getimmerd.ingebruins-citybakery7.JPGEen rustige basis met leuke accessoires en spreuken aan de wand, maken dit tot een prima plek om hier op je gemak wat te lezen of te werken.

ingebruins-citybakery6ingebruins-citybakery12Je kunt hier 5 dagen in de week vanaf 09.00 terecht voor een homemade ontbijt – van croissant of pannenkoeken tot verschillende soorten desembrood. Maar ook voor de lunch, borrel of koffie is No 38 dus een aanrader. Goed om te weten: Martine van Heel Holland Bakt die bakt hier de taarten, voor het geval je nog niet overtuigd was.

ingebruins-citybakery17

Ook tijdens de wintermaanden kun je onder de luifel een bakkie doen, want zoals het bordje zegt: het terras is verwarmd! En met zo’n heerlijk warm vachtje op de bank, ziet het er helemaal uitnodigend uit. ingebruins-citybakery2ingebruins-citybakery5ingebruins-citybakery20

Het leuke is dat de kaart ook met de seizoenen meegaat. Verse aardbeientaart in het voorjaar, terwijl op dit moment pompoen wordt verwerkt in de lunchgerechten.

Ohja, je kunt hier trouwens ook terecht voor enkele kleine kadootjes. Van chocolade tot leuke keukenaccessoires. Een aanrader dus deze plek, wanneer je in Dordrecht bent!ingebruins-citybakery9

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.