Blog

Interieuradvies & Binnenkijken bij nieuwbouwwoning Rotterdam

Toen hun nieuwe huis slechts alleen nog op papier bestond, vroeg Rosa of ik haar en haar man wilde helpen met het inrichten van de woning.

Aan de hand van de bouwtekeningen ontwierp ik verschillende indelingen voor hen. Ook maakte ik kleurenschema’s en deed ik een meubel- en accessoire voorstel.

Inmiddels is het huis af en woont het stel (nu mét dochter) in deze nieuwbouw woning. Super leuk was het om koffie bij hen te drinken en het huis nu een keer in het echt te bewonderen. Natuurlijk had ik mijn camera meegenomen!binnenkijker-rosa5.JPGKijk je met me mee?

Het huis heeft met de grijze gietvloer en witte wanden een vrij strakke basis. Daarom hebben we voor een kleurtoevoeging gekozen door het verven van een hele wand. De kleur werd Early Dew van Flexa. Deze groen-grijze kleur sluit mooi aan bij de grijstinten in huis maar geeft toch nèt wat meer kleur.

binnenkijker-rosa4.JPG

De grijze bank uit de vorige woning ging mee, maar door een grote groene plant tussen de wand en de bank in te zetten, komt de groentint uit de Early Dew wat meer tot leven.

De foto’s aan de wand zijn gemaakt tijdens verschillende stedentrips. Door ze allemaal in zwart-wit af te drukken, wordt het een mooi geheel van persoonlijke herinneringen.

De eethoek is vrij strak. De zwarte stoelen vormen een mooi contrast in de lichte ruimte en het houten blad voorkomt dat de strakke ruimte wat steriel zou kunnen ogen. Natuurlijke materialen zoals hout brengen altijd direct sfeer in een woning.

binnenkijker-rosa6

De samenstelling van de keuken is best uniek. Een lichte keuken met een donker blad is vaak gezien, maar een zwarte keuken met een wit blad is vrij origineel. Door zowel de wandplanken als het aanrechtblad in dezelfde kleur wit als de muur te houden, bewaart dit de rust in de keuken. De zwarte keukenkastjes springen er echt uit in deze witte ombouw, erg mooi!

binnenkijker-rosa14

De half open kast tussen het eet- en het zitgedeelte, vormt een mooie optische room divider. Door de hoogte van de ruimte te gebruiken, doorbreek je de lijn waarop in de kamer al veel gebeurd -zoals de hoogte van de tafel en stoelen in beide zitgroepen.

binnenkijker-rosa10binnenkijker-rosa16.JPGIn de kast staan niet alleen boeken, maar ook pronk– of familiestukken tentoongesteld die zorgen voor een vleugje nostalgie.

Nog zo’n ander mooi antiek item in huis, is de secretaire. Open geklapt dient het tot  werkhoekje in de woonkamer; en gesloten is het een mooi kastje voor decoraties. Doordat de secretaire is gewit, komt hij mooi tot zijn recht tegen de geverfde wand. binnenkijker-rosa3

Door de bank midden in de woonkamer te zetten, creëer je een knussere zithoek dan wanneer je de hele breedte van de kamer zou gebruiken. Op deze manier heb je gemakkelijk toegang tot de tuin zonder dat deze looproute dwars door je zithoek gaat. binnenkijker-rosa19Een vloerkleed tussen de bank en stoelen, groepeert de zithoek mooi en zorgt voor een uitnodigende uitstraling. binnenkijker-rosa23Zo zie je dat je door verschillende kleurvlakken of optische kaders (zoals een vloerkleed als afbakening of een kast als scheiding) verschillende hoekjes in één grote ruimte kunt creëren. binnenkijker-rosa20Erg leuk dat ik met jullie mee mocht denken met de inrichting van jullie nieuwe huis. Een huis dat nu echt een thuis is geworden. Bedankt voor het binnenkijken en veel woonplezier voor jullie drietjes!

~Inge 

binnenkijker-rosa21

Ook op zoek naar interieuradvies voor jouw nieuwe of juist bestaande woning? Ik denk graag met je mee! Neem dan contact met me op via het contactformulier op de eerste pagina. Ook voor woningfotografie ben je bij mij aan het juiste adres.

4 Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.