Blog

Meidenkamer ~Wit met (mint)groen

Of ik dit nog een kinderkamer mag noemen weet ik eigenlijk niet. Een paar maanden geleden was dit de eerste kamer in huis waar ik aan begon, omdat de oudste (toen 9 jaar) daar het meeste aan toe was. Een eigen kamer, mét logeerbed. Inmiddels zijn er al heel wat logees geweest en blijkt dit een prima kamer voor de bijna tiener!

We begonnen met het kaal maken van de geverfde balken. Het oude tapijt werd vervangen voor een licht eikenlook laminaat en daarna heb ik alle muren gewit. Dochterlief wilde graag een vleugje jungle, vandaar dit leuke behang van Karwei. Met slechts 3 banen geeft dit meteen al een leuk sfeertje in een kinderkamer. De groene beijmat tegels die ik over had van een ander project, kregen op deze kamer ook een mooie plek. De wasbak is vervangen voor een wasmeubel zodat er genoeg opbergruimte is voor alle nagellakjes etc.

Een grote wens van dochterlief was om zelf haar eigen kamer te verven. En dan het liefst een leuk patroontje. Om hier enigszins een mooi patroon van te maken, maakte ik voor haar de uitsnede van een golf op karton. Deze kon zij dan steeds op de vooraf getekende potloodlijn verplaatsen en in verven.

Het steigerhouten bureau is een Marktplaats gelukje, waar ik mijn oude ladeblok onder heb geplaatst. De labeltjes op de laden lijken enorm georganised, maar de realiteit is natuurlijk meestal anders ; )

Nu – een paar maanden later- ´moet´ ik alleen nog alle gele deuren verven en boekenplanken op deze kamer opgehangen. En natuurlijk graag nog een zitzak of hangstoel toevoegen als lekker chillplekje. Bijna klaar met slaapkamer nummer 1!

Productinformatie: bed met logeerlade: Petit Puk // behang: Karwei // groene tegeltjes: Designtegels // dekbed: Wehkamp // ronde spiegel: Ikea // bureau: Marktplaats // bijzettafel: HK Living // vloerkleed: MundoMimo // knuffel: HEMA

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.