Blog

Roze eetkamer

Deze plek in huis, waar de eettafel staat, wordt het meeste gebruikt. Het is niet alleen een eettafel, maar hier wordt eindeloos geknutseld; ik zet er vaak mijn laptop neer; er wordt huiswerk gemaakt en hier drinken we koffie met elkaar of met gasten. Juist omdat we hier veel tijd doorbrengen, wilde ik de wanden een bijzondere kleur geven.

Deze kleur roze zit er nu een paar maanden op, en hij blijft steeds verrassen. Zeker nu de houten jaloezieën hangen, verandert de kleur de hele dag door. Graag wilde ik de raamkozijnen donker verven, om de woonruimte wat meer pit te geven. Vandaar dat ik nu ook koos voor antraciet kleurige jaloezieën. Waar menig bekende riep dat het dan véél te donker in huis zou worden, is dat helemaal niet zo! Doordat je de jaloezieën draait, kan het zonlicht juist ook heel mooi gefiltert naar binnen schijnen. Kijk eens naar dit licht op een zonnige middag, terwijl de jaloezieën nagenoeg dicht gedraaid zijn.

Indeling: De oude houten tafel met het donkere eetbankje verhuisden mee vanuit het oude huis. De zwarte kinderstoelen vulde ik aan met een paar lekkere stoelen met stoffen bekleding. Zo ontstaat een mooie mix van natuurlijke materialen. De rotan lamp hing ik a-symmetrisch boven de tafel, voor een speels effect. Aan de eettafel plaatsten we een hogere houten tafel. Deze gebruikten we in onze tijdelijke woning als aanrecht met kooktoestel erop. Nu hij aan de eettafel staat, vind ik dit een fijn geborgen gevoel geven, het schermt de ruimte een beetje af. Maar omdat beide tafels van hout zijn, wilde ik hier nog iets mee doen. Van de wasmeubels boven, had ik nog een partij bejmat tegels over, dus heb ik de bartafel hiermee betegeld. Doordat dit authentieke handgemaakte tegels zijn, is de kleur en vorm van elke tegel anders. Juist doordat het tafelblad hierdoor niet helemaal recht en imperfect is, geeft het zoveel meer sfeer! Het groen is denk ik ook een tijdloze kleur waar werkelijk alles wat je erop plaatst mooi tot zijn recht komt.

Dit blog kwam tot stand in samenwerking met Joe Benelli. Omdat ik erg tevreden ben over hun producten, deel ik dit graag met je. Wij zijn super tevreden over de service en snelheid van de levering. Ook een dik pluspunt is de montage van de jaloezieën. Waar het monteren van producten bij ons meestal niet het beste in elkaar naar boven brengt, was het in dit geval echt zo voor elkaar!


2 Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.