Blog

Klein geluk

Hèhè, eindelijk weer eens blog online! De lat lag bij mezelf wat hoog, omdat ik het liefst een spectaculair blog met nieuw werk deel.

Maar aangezien het echte (werk)leven ook niet altijd enorm spectaculair is, deel ik hier een eerlijke update in dit blog. Lees lekker verder als je houd van klein geluk, en skip ‘m vooral als je voor groots en meeslepend gaat. Dat komt in de volgende blog weer!

Zoals gezegd kan ik dus heel blij worden van kleine dingen. Neem nou mijn vaste ochtendritueel van espresso maken met mijn percolator. Wat méér tijd kost dan gewone koffie zetten, maar het is zo’n fijne handeling en ruikt o-zo lekker als het staat te pruttelen. Ik zal je eerlijk zeggen dat ik een klein geluksmomentje beleef als ik dan voor mijn keukenla sta en elke dag een ander kleur kopje kan kiezen. Of soms toch gewoon een week lang dezelfde omdat die dan mijn tijdelijke favoriet is.

Ik deel zoiets onbenulligs hier, omdat ik me een tijdlang best ongemakkelijk kon voelen bij het hele social media gebeuren. Dat er mensen zijn die dagelijks een nieuwe post op instagram plaatsen en dat ik daar zelf niet aan mee kan doen, vanwege gebrek aan tijd/energie/inspiratie. Ik heb ondertussen een keus gemaakt niet langer in die trein te willen zitten die maar door dendert en waar je aan mee moet doen om zichtbaar te blijven. Ik ben niet langer jaloers op de hoeveelheid tijd die anderen kunnen besteden aan social media, maar kies ervoor mijn tijd op dit moment anders te besteden. (Oke, het is niet altijd een bewuste keuze, het loopt eerlijk gezegd ook gewoon zo met 3 kleine kinderen.)

In plaats van vloggen of reels maken (?!) heb ik recent heel veel liefde en tijd gestoken in een leuke winterse binnenkijker bij Els, in opdracht van een magazine. Helaas is dit nog niet gepubliceerd, maar ik plaats hem gewoon binnenkort hier op het blog, omdat jullie er ongetwijfeld hele fijne winterse wooninspiratie vandaan halen!

Verder ga ik nu even wat langzamer. Misschien al een jaar of twee. Maar als er dan één iemand belt die bij zijn vrienden heeft gezien dat hun huis zo fijn huiselijk is geworden, en mij vervolgens uitnodigt om in zijn huis ook advies te komen geven… Dát geeft voldoening! Dan weet ik wat ik ook al weer niet alleen heel erg leuk vind om te doen, maar waar ik ook goed in ben. En dat dat andere mensen blij maakt. Terwijl ik misschien maar een ochtendje bij deze mensen thuis ben, maar dat zij daar vervolgens iedere dag plezier aan beleven door meer rust in huis, een mooiere indeling van de zithoek of een sprekende kleur behang in de slaapkamer.

En dat mijn eigen huis dan al 2 jaar lang ‘stil’ staat, en vooral heel rommelig is… Ja, daar kan ik me best aan irriteren. Maar ik kan ook steeds vaker beseffen dat dit een heel fijn thuis is voor de kleintjes. En ik moet me er bij neerleggen dat opruimen gewoonweg weinig zin heeft. Wel kan ik blij worden als stapels wasgoed weer in de goede kast liggen, en ook dat de blauwe bus babymelk na 2 jaar van mijn aanrecht is verdwenen en eindelijk heeft plaatst gemaakt voor iets moois.

Ik kan dus echt genieten van de aanblik van zulke eenvoudige glazen zeepflessen die ik onlangs voor mezelf bestelde. Ik heb geleerd mezelf soms iets te gunnen, wat misschien niet heel noodzakelijk is. Maar als ik iedere keer wanneer ik het gebruik, er oprecht heel blij van kan worden, dan is dat klein geluk!

En wat zijn jouw dagelijkse geluksmomentjes? Kun je ook zo blij worden van mooie items in huis? Deel het hieronder, ik ben benieuwd! ~Inge

Ps. EXCUSES aan iedereen die mij de afgelopen tijd heeft geprobeerd te bereiken via het contactformulier. Deze functie heeft blijkbaar een aantal maanden niet goed gewerkt. Bedankt voor het vertrouwen in mij dat je me wilde benaderen voor een opdracht. Heel jammer dat ik je misschien heb teleurgesteld. Ik hoop dat je nu alsnog contact met me op wilt nemen, dit keer komt het in mijn mailbox binnen!

2 Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.