Blog

Binnenkijken in een stijlvol winterhuis

Zoals eerder beloofd mogen we vandaag binnenkijken in het huis van Els. Samen met man en 3 kinderen is zij vanuit Ierland terug naar Nederland verhuisd en mocht ik twee weken na de verhuizing haar huis al vol kerst decoratie zetten voor een winterse binnenkijker. Waar menig verhuizend gezin na twee weken nog volop in de dozen zou zitten, is Els haar optrekje al helemaal ingericht en huiselijk en had ze zelfs de kerstboom al klaar staan. Kijk je mee?

Het idee van de shoot was om een winters huis te creëren, alvast een klein beetje in de kerstsferen. In de aanloop naar Kerst -en helemaal tijdens deze semi lockdown- hebben we allemaal behoefte om thuis lekker te cocoonen. De boom komt bij velen al ietsje eerder dit jaar, maar om nog niet over de top met glitters en ballen te gaan, is dit een naturelle kerstshoot geworden. Wellicht nog ter publicatie, en anders gewoon als binnenkijker voor jullie!

Het gezin bezichtigde dit huis op een woensdagmiddag en 3 uur later hadden ze het gekocht. Alle meubels die in de containers opgeslagen waren, bleken hier in huis precies te passen. Het leuke is dat door verschillende verhuizingen sommige items al diverse bestemmingen hebben gehad. Zo is een keukenkastje inmiddels schoenenkast geworden op de slaapkamer en werkt zoonlief aan een bureau wat eerst diende als extra tafel voor wanneer er veel gasten aanschuiven.

De donkere achterwand in de eetkamer zorgt voor een aangeklede hoek, waarbij andere kleuren – zoals de rotan lampen- mooi tot leven komen. Ook de kerstboom misstaat hier zeker niet!

Door hier en daar verspreid door het huis mooie quotes of kerst decoraties neer te zetten, kun je gemakkelijk wat meer sfeer in huis brengen. Ook zo’n engelslinger creëert subtiel al winters sfeertje. En een ster of hert in huis maken het helemaal af.

Met een lekker zacht plaid en wat extra kussens, creëer je al snel een uitnodigende zithoek. Een gouden bolletjeslinger van papier geeft net wat extra’s in de hoek boven de bank en met een gouden kandelaar erbij heb je meteen een beetje glamour in huis. De glazen stolpen boven op de kast zijn een collectie die door de jaren heen is ontstaan. Zelfs zonder bloemen of pronkstukken erin is dit al een echte blikvanger!

De kamer van dochter Eva (7) heeft zij grotendeels zelf gedecoreerd. Samen met de knuffels op bed, zorgen de aaibare dieren boven haar bed voor een echt knus slaapplekje. De Pax kasten van Ikea zijn open gelaten, zodat dit heerlijke werkplekken zijn geworden om lekker te kunnen knutselen.

Boven op zolder hebben de twee oudste jongens ieder hun eigen kamer. Daar wordt gegamed, muziek gespeeld en natuurlijk ook huiswerk gemaakt. Door ook op de kinderkamers hier en daar een ster of ander kerstaccessoire neer te zetten, krijgen deze ruimtes ook net een beetje meer sfeer.

Bijzonder hoe je dit huis weer zo snel tot een thuis hebt weten te maken, Els! En wat leuk dat je in september de boom al in huis sleepte en dat ik me uit mocht leven met hertenhoofden en andere decoraties.

Bedankt voor het binnenkijken en een gezellige winter voor jullie mooie gezin gewenst! ~Inge

4 Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.