Blog

Kledingkast op maat ~Ikea hack

Sinds het hele thuiswerkgebeuren afgelopen voorjaar, werkt mijn man boven in de kast. Ja, dat lees je goed! Het blijkt een prima werkplek onder het schuine dak, waar je ongestoord kunt videobellen en waar wonder boven wonder een bureau met 3 computers past.

Enig nadeel is dat alle kleding al zo’n 10 maanden lang op ‘stapels’ in de slaapkamer ligt. En dat de slaapkamer nu zowel als werk-/slaap-/ opbergplek fungeert. Erg vol en erg rommelig.

Na heel veel thuiswerken en heel veel frustraties, was het hoog tijd meer opbergruimte te creëren!

Aangezien we op zolder alleen schuine wanden hebben, is een geschikte kast vinden of maken best een uitdaging. Daarom gingen we aan de slag met de Ivar elementen van Ikea -die we zelf op maat maakten, om kastruimte te creëren naast het bed.

Ik wilde graag een combinatie van een open kast (want dat oogt zo lekker luchtig) en een gesloten kast (bende uit het zicht) en dat is aardig gelukt!

De lades bieden plek voor plek voor shirtjes á la Marie Kondo (hallo overzicht!) en alle accessoires die niet per se in het zicht hoeven. De mooiere items (zoals roze truien en trouwschoenen) krijgen een plekje in het zicht.

Manlief zaagde de staanders precies in lijn met de houten balk van de dakkapel en lastte even gauw een koperen buis zodat alle hangende kleding ook een mooie plek heeft. Allebei ons eigen rek en op kleur, omdat een open kast anders zo rommelig oogt. Het lukt zowaar om dit ook echt opgeruimd te houden! Misschien omdat alle kleding met afwijkende printjes nog steevast op een ander plekje hangt ; )

Wij zijn superblij met deze kast, omdat het A. stukken voordeliger is dan een inbouwkast op maat te (laten) maken en B. minder tijdrovend is omdat de basis al bestaat en gauw in elkaar is gezet. Pluspunt: dankzij de originele vorm en de koperen toevoegingen, voelt de kast toch heel persoonlijk en uniek!

Ben jij ook toe aan passende woonoplossing bij jou thuis? Stuur me een berichtje via het contactformulier en wie weet kan ik binnenkort bij jou aan de slag!

5 Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.