Blog

Kastenwand met loungeplek

De vorige kastenopstelling in onze woonkamer werd massaal door jullie allemaal opgeslagen en nog steeds krijg ik hier regelmatig vragen over. Ondertussen kregen we door de komst van nog twee meisjes ook nog meer troep speelgoed in huis en werd de kastruimte gewoonweg te krap. Ook miste ik diepte om op te bergen want met 30 cm past er geen ‘Wie is het’ in de kast.

Daarom bedachten wij een tijdje geleden een nieuwe opstelling met onze oude én nieuwe (diepe) Ivar exemplaren.

Omdat ik liever één groot statement in huis maak dan allemaal losse elementen, werd het deze XXL uitvoering bestaande uit 4 elementen van 30cm en 2 elementen van 50cm diepte.

Om het hele gebeuren niet te zwaar te laten ogen, maakten we (oke, manlief) het geheel zwevend. Een aardig klusje, maar met een groots resultaat!

Alleen een kastenwand vond ik iets te statisch, daarom creëerden we een extra zitplek er tussenin. Een knus plekje waar je je lekker kunt terug trekken. Om de kast weg te laten vallen in het interieur verfde ik deze wit (2 keer grondverf, 1 keer lakken) waardoor een gele hocker er juist lekker uitspringt! Ik overweeg nog een fluoriserend roze streepje om het geheel af te maken, maar zo wit vind ik hem voorlopig ook nog mooi. Al het kleurrijke wat je hierbij plaatst komt hier prima uit de verf.

Wat vinden jullie van het resultaat? Ik ben benieuwd wie er ook (opnieuw) met de Ivar elementen aan de slag gaat!

Productinformatie:

  • 4 kleine Ivar elementen, Ikea
  • 2 grote Ivar elementen, Ikea
  • vloerkleed: Grand Lines, Volero
  • bijzettafel: Zuiver
  • hocker: MOOS studio hocker via Fonq
  • ingelijste poster: Wijck prints

2 Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.