Blog

Ècht leuk ~ Interieurfotografie

Vorige week, toen ik een dagje weg was, herontdekte ik een oude passie. En dat heeft alles te maken met deze mooie plek waar ik een nachtje verbleef; Leuk Slapen. De naam zegt het natuurlijk al: je kunt hier leuk slapen. Maar niet alleen dat! Je kunt hier ook leuk ontbijten, ontspannen in een leuke hottub, genieten van de leuke plekjes in de tuin, of gewoon lekker lezen en een kopje thee drinken in de gezellige woonkamer. Het servies is hier leuk, de shampoo in de douche is leuk, er staan leuke dahlia’s op de wc en echt alle details kloppen. Nou, dan heb je me.

Jaren geleden, toen er nog maar enkele lifestylebloggers waren, verdiende ik leuk aan het maken van interieurshoots op zogenaamde hotspots. Dat was in de loop van de tijd zo gegroeid. Er zijn genoeg mooie plekken te ontdekken, en ik vind het dan een sport om deze zo mooi mogelijk vast te leggen. Om mooiheid vast te leggen en anderen te enthousiasmeren over die fijne plek. Want als ik er zo blij van word, dan zijn anderen ongetwijfeld ook heel blij om deze plek te ontdekken!

Echter is deze liefde voor fotografie van mooie en fijne plekken een tijdje weggestopt. Want iedereen kan tegenwoordig behoorlijke foto’s maken met zijn mobiel, en iedereen is tegenwoordig ook nog eens influencer. En de tips over plekken waar je geweest moet zijn, zijn eindeloos en in het echt vallen ze dan soms toch een beetje tegen. De lol was er voor mij als moeder met kleine kinderen en een tijd lang andere prioriteiten gewoon een beetje af. Want aan alle kanten voelde ik me ingehaald door snellere, hippere meiden met een groter volgersaantal. En dat vond ik wel jammer, maar ook oké.

Maar hoe léuk was het dat Ratna zo blij was met mijn foto’s die ik gewoon spontaan schoot in haar B&B. Zonder samenwerking of freebees, maar gewoon omdat de klik er was. Beeldmateriaal dat voor haar weergeeft hoe haar B&B echt is. Zonder extra opsmuk, maar wel met oog voor hoe het ochtendlicht naar binnen schijnt en de door haar zorgvuldig gekozen materialen op z’n puurst tot hun recht komen.

En ook al was het weekend lang niet zo lekker als het leek op the gram – we hadden een boel issues meegenomen en we zaten beiden doodmoe op de terugweg in de auto- ik heb wél weer ontdekt hoe fijn het is om iets moois te zien, en daarvan iets moois te maken. En dat het leuk en dankbaar werk is als mensen die hun liefde en passie in een prachtige zaak hebben gelegd, er zo blij van worden om deze mooiheid op beeld terug te zien. En dus gooi ik deze blog er graag in, om te laten weten dat ik beschikbaar ben. Niet met een immens groot volgersaantal. Wél met hart voor schoonheid en oog om jouw mooie sfeer vast te leggen.
To be continued….

Eén reactie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.