Blog

Inrichting van een lichte familie studio

Sinds een maandje wonen wij met z’n vijven in een zelfgebouwd appartementje boven de stal op het erf van mijn ouders. Uiteindelijk zullen we het voorhuis van de boerderij gaan verbouwen, maar tot die tijd zullen wij het doen met ongeveer 70 m2. En dat vraagt om wat creatieve oplossingen!

Onze opgang is in het oude melklokaal en is dus echt nog donker en heeft een oubollig karakter. Volgens bezoekers ruikt het er ‘naar vroeger’ en dit is misschien iets vriendelijker uitgedrukt dan dat het naar stal ruikt. Eenmaal boven heeft ons huisje wel echt een veel lichtere, eigentijdse uitstraling en straalt het de sfeer uit waar wij ons thuis voelen!

Ondanks dat ik van licht en strak houd, wil ik ook heel graag oude, oorspronkelijke details in het zicht houden. Dus ja: wél een isolatielaag van 20cm om de vloer recht te trekken en strak wit gestucte muren die nu loodrecht staan. Maar die ene binnenwand die niet geïsoleerd hoeft te worden, daarbij houd ik dan wel graag de originele stenen in het zicht. Inclusief rookkanaal. De donkere oude balken geven de kleine witte ruimtes extra karakter en pit.

De slaapkamer heeft een vide waar aan beiden kanten precies één kinderbedje past. Als grappig detail op de slaapkamer van de meiden, hebben we een rond stalraampje geplaatst waardoor je naar de hooizolder kunt kijken. Eén kleurige oude paneeldeur geeft de slaapkamer wat meer sfeer dan de overige witte standaard opdekdeuren in de andere ruimte.

Deze slaapvide is in feite één ruimte, maar de twee meiden zien dit beiden wel echt als hun eigen slaapkamer. Misschien dat dit komt doordat ze beiden een groot kleed bij hun bed hebben, wat hun vertrek optisch afbakent; met juist een smaller gedeelte met loper er tussenin.

Natuurlijk voegde ik overal waar kan gewoon lekker wat roze toe om de boel wat op te vrolijken. Het gekleurde plaid kleedt de slaapkamer mooi aan en houd ons ’s nacht heerlijk warm – geen overbodige luxe hier. En ook dolblij ben ik met dit ene randje met gouden tegeltjes die ons mini keukentje iets meer glam geeft.

Omdat we deze zolder eigenlijk hadden bedacht als kantoor, heeft het vertrek een klein keukenblokje. Om iets meer werkruimte te creëren hebben we een oud bureau geplaatst dat nu dienst doet als keukenblok. De borden en pannen zijn in het zicht op de onderste plank; dit houd het een luchtig geheel. De oude appelkratten op de vloer zijn nu onze keukenlades om spullen in op te bergen.

En ja: de oude krakende koelkast staat pal naast de bank; we horen werkelijk elk zucht van elkaar doordat we met zijn allen in één ruimte slapen; en we stoten geregeld ons hoofd tegen de schuine wand tijdens het afwassen. Maar voor een tijdelijke woning hebben we met beperkte middelen en beperkte tijd toch ons eigen thuis van gemaakt.

Heel graag help ik jou ook van jouw huis je thuis te maken. Stuur je me een berichtje wanneer je mijn hulp bij jou thuis wilt inschakelen? Zie de pagina ‘Contact’. Tot gauw! ~Inge

Productinformatie: rotan lamp: Loods5 // Boucherouite kleed: Mundomimo // stalraam, bureau en blauwe deur: paneeldeurenzo // plaid: Ookinhetpaars // bamboe kledingkast: Ikea // roze bolletjes slinger: Intratuin

4 Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.