Blog

Gekken en dwazen…

Tijdens onze verhuizing vorig jaar, heb ik heel snel een naambordje in ons raamkozijn gezet. Gewoon, om ons huis een beetje meer tot óns huis te maken. Zodat iedereen wist wie hier nu voortaan woont.

En ineens, na een jaar, zag ik plotseling dat dit best een treurig bordje was. En dat de uitstraling ervan helemaal niet past bij de binnenkant van ons huis én van onszelf.

Tijd voor verandering dus!

ingebruins-raam

Met een simpele krijtstift maakte ik binnen no-time een veel persoonlijker naam’bordje’. Eentje die veel beter bij ons past.

Meer voorbeelden en de ‘How to’ lees je in de rest van het blog!

Wanneer ik nu de straat in kom rijden, vind ik het er zo gezellig en uitnodigend uitzien! Echt blij word ik van die paar simpele patroontjes. En ook vanaf de binnenkant ziet het er gezellig uit, zo boven de erkerbank.

ingebruins-erker-kinderhoekje.JPG

En ja, toen ik eenmaal de smaak te pakken had, kon ik het niet laten het andere raam natuurlijk ook even te bewerken. Eerst wat gezellige plantjes in de vensterbank!

ingebruins-vernsterbank.JPG

Zelf een raamtekening maken? Hieronder lees je waar je dan even aan moet denken!

To do:

Als je een raamtekening wilt maken, is het handig om de grootte van je raam eerst even op te meten. Vervolgens knip je een vel papier in deze afmeting. Op dit vel papier kun je je ontwerp precies op maat maken. 

Voor inspiratie over tekeningen, letters, of versieringen kun je natuurlijk lekker op Pinterest kijken, maar ook de Flow of patronen die je tegenkomt in andere magazines bieden volop inspiratie.

Vervolgens plak je het vel papier met plakband of tape aan de buitenkant van je raam, zodat je het van buitenaf goed kunt lezen. Aan de binnenkant, waar je gaat schrijven, zie je het dus in spiegelbeeld.

Het enige wat je nodig hebt is een krijtstift en een nat doekje om foutjes zo weer weg te vegen. 

ingebruins-plantjes.JPGOh trouwens..  De titel van dit blog slaat natuurlijk op dat Oud Hollands gezegde: ‘Gekken en dwazen, schrijven hun namen op deuren en glazen’.

Misschien dan een beetje gek, maar wel heerlijk om te doen!

Succes!! Met de hartelijke groeten van Familie Bruins ; )

ingebruins-welkomsbordje

2 Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.