Blog

Binnenkijken in onze dubbele baby-kamer

Maanden geleden begon ik met het maken van plannen voor deze kamer. En nu heb ik eindelijk tijd gevonden om er een mooie blog van te maken! Eenvoud en persoonlijkheid zie je hierin terug.. Kijk je mee in deze gedeelde babykamer?

Omdat de kamer van wand tot wand volstaat met de twee bedjes en de commode, wilde ik verder graag wat rust bewaren. Dit heb ik gedaan door voor een eenvoudig kleurenpalet te kiezen. De lambrisering heeft een mooie aardetint gekregen (spiced honey van Flexa) en er zijn enkele gele eyecatchers toegevoegd. Verder bleef alles wit.

De rotan accessoires geven wat meer warmte en de originele kraamkado’s kregen natuurlijk ook een mooie plek. Een kinderkamer maak je in no-time persoonlijk door de mooiste kleertjes en spulletjes een ere-plek te geven, net zoals de geboortekaartjes die hier op de boekenplank staan.

De commode maakte ik vorig jaar van een Pax kast van Ikea. Door de deuren van de kledingkast weg te laten, ontstaat er ruimte om je baby neer te leggen. De roede voegde ik wel toe, zodat je altijd kleding binnen handbereik hebt. De zijwanden leukte ik op met een behangetje van Kwantum.

Iedere ochtend staat er een klein meisje te springen in haar bed en wacht ze totdat haar grote zus binnenkomt om alvast samen een boekje te lezen. En ja: hoe leuk is het dan als het een boek is bomvol foto’s van jezelf samen met je zussen? Van Fotofabriek mocht ik een album samenstellen en aangezien je bij hen uit een flink aantal verschillende layouts kunt kiezen wilde ik dit graag eens proberen. Ik ben blij met mooie resultaat, scherpe afdruk kwaliteit en enorm snelle levering! Vooral een leuk detail vind ik de vele ‘randjes’ waarmee je je foto’s kunt opleuken. Normaal gesproken maak ik fotoboeken namelijk altijd met de hand en gebruik ik meters washi-tape; en nu bleef ik digitaal dus uren knutselen. Heerlijk.

Het tweede meisje komt hier binnenkort ook slapen, omdat het wiegje bij ons op de slaapkamer nu echt te krap word. Haar ledikantje staat ook al maanden opgemaakt klaar met het vrolijke gele beddengoed. Het boogjes hoeslaken van Swedish Linens was één van de eerste items die ik aanschafte voor de nieuwe baby. Verder zorgde ik dat ik alles wat ik voor baby één al gebruikte, nog een keer extra in huis haalde. Het is dan wel geen tweeling, maar een beetje twinnen geeft gewoon een mooi effect en voorkomt dat een gedeelde kamer anders zo rommelig oogt. Ik ben heel benieuwd of er een beetje geslapen gaat worden, zo samen op één kamer!

Productinformatie: Ledikantjes: Ikea // commode: Ikea // behang: Kwantum // hemeltjes: Jollein // muurverf: ‘spiced honey’ van Flexa // boekenplanken: Ikea // fotoboek: Fotofabriek // ladder & draadstoel: Gigameubel // zwaan: Loods5 // kapstokhaken: HK Living // matrashoes: Swedish Linens via Little Dreamers // laken: Mamaloes Babysjop // dekentjes: Ikea // punnikwoord: Jibbejebba

5 Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.