Blog

Binnenkijken in een kleurrijk familiehuis

Middenin een jaren ´30 wijk in Sliedrecht woont Lida met haar gezin. Zelf omschrijft Lida haar woonstijl door de jaren heen van brocante, naar retro en tegenwoordig meer industrieel. Hoe dat er bij elkaar uit ziet? Kijk mee in dit vrolijke gezinshuis!

Aan de zelfgemaakte tafel staat een mix van eigentijdse stoelen (Zuiver) samen met een kringloopstoel en klepbank. De plantenhangers zijn door Lida zelf gemaakt in de tijd dat zij in India woonden. De gekleurde plaids op de bank hebben ze ook uit India meegenomen en frissen zo´n grijze bank meteen helemaal op.

Langs de wand is een leuke combinatie ontstaan van een oude metalen lockerkast, samen met een (zelf!) op maat gemaakte houten lockerkast waarin de mooiste spulletjes pronken.

Overal in huis zijn kleine verzamelingen te vinden. Van knutsels van de kinderen, kleurige retro blikken tot gevonden schelpen. Zolang je dezelfde soort items bij elkaar plaatst, krijg je al snel mooie collages. Zo ontstaan persoonlijke verhalen in je huis. Het koffieapparaat nam Lida mee tijdens een bezoekje aan Rome, en staat leuk bij het keramiek afkomstig uit India.

Veel in huis is zelf gemaakt. Liefst op een duurzame manier. Zo zijn de keukenkasten gemaakt van oude vloerdelen. De kraan is bedacht door Lida en uitgevoerd door Sander. Net zoals het koperen schoenenrek in de bijkeuken.

De kapstok in de keuken is zelf gemaakt van oud bestek (in de brocante tijd) en verder is er veel in huis aangevuld via de kringloop, rommelmarkt of zelfs de vuilstort. Het groene rek komt bij een basisschool vandaan en dient nu als pronkrek voor mooie vondsten. Waar het eigenlijk voor diende weet Lida niet, maar hij kleurt zo mooi bij haar huis en móest mee naar huis!

Ook boven is veel zelf gemaakt. Omdat de kinderkamers vrij klein zijn, is er gekozen voor zelfgemaakte hoogslapers waardoor er onder het bed nog ruimte vrij is om te spelen of voor een bureau. Op iedere kamer pronkt een retro behang (afkomstig van behangwinkel ‘Priem’ waarvoor Lida destijds speciaal naar Gent reed) dat veel sfeer met zich meebrengt.

De originele bedstee op de kamer van de jongste dochter hebben ze zo op Martkplaats gekocht. Een oude kast is verbouwd tot bed met een lade als handig opstapje. Een super leuke slaap- en speelplek!

De wit geverfde overloop en trap zorgen voor een mooie en rustige onderbreking tussen de gekleurde kamers.

Tijdens de shoot scheen de ochtendzon mooi naar binnen, waardoor de glas-in-lood ramen voor allerlei mooie kleuren in huis zorgen. Er is bewust gekozen om geen raambekleding op te hangen, waardoor het huis altijd heel licht blijft. De lichtgrijs geverfde houten vloer weerkaatst het licht nog eens extra.

Naast deze impressie heb ik nog steeds een boel foto´s op mijn camera staan. Zó veel leuke hoekjes en verzamelingen zijn er hier in huis te vinden! Ik vind het erg sfeervol dankzij de lichte basis waarin alle gekleurde en unieke items mooi uitkomen. Ik ben benieuwd naar jullie reacties op deze binnenkijker en lieve familie D: Bedankt voor het binnenkijken in jullie mooie huis!

3 Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.