Blog

Binnenkijken bij…

Vandaag mogen we binnenkijken in het prachtige oude schoolmeesterhuis van Johan en Marjan. Dit heerlijke vrijstaande huis komt uit 1880 en is door de vorige bewoners 20 jaar geleden volledig gestript. De indeling die toen is gemaakt, hebben Johan & Marjan zo gelaten. Maar verder zijn zij al sinds 2 jaar vrijwel elk vrij weekend aan het klussen in hun woning. Van de landelijke inrichting maken zij steeds meer een modern interieur. ingebruins-binnenkijker-marjan4Ook blijven er nog steeds nieuwe meubelstukken binnenkomen. Onlangs zijn de nieuwe eetkamerstoelen geleverd en nu is de grote eettafel écht de plek in huis waar ze het liefste zijn. Hier worden gasten warm onthaald, wordt koffie gedronken en tot lang nagetafeld. ingebruins-binnenkijker-marjan7ingebruins-binnenkijker-marjan32

De koele kleuren blauw en grijs komen overal terug in huis. Van de wanden in de keuken en gang tot boven op de slaapkamer. Ook als als je vanuit de keuken via de schuifdeuren in de woonkamer stapt, springt een blauwe wand je in het oog.ingebruins-binnenkijker-marjan11

ingebruins-binnenkijker-marjan16ingebruins-binnenkijker-marjan24

Het meest recente klusproject is het opschuren van de gang boven. Van een wit geverfde vloer met krassen erin hebben zij het terug geschuurd tot de originele houten planken weer in het zicht zijn. Nu springen de witte inbouwkasten er mooi uit!

De oude houten balken vind ik persoonlijk ook erg mooi. Deze vind je ook terug in de badkamer, dat maakt zo’n witte badkamer meteen een stuk sfeervoller!

ingebruins-binnenkijker-marjan37Ook de gang beneden is vrij recent afgemaakt. Op de grond ligt een PU gietvloer en het gedeelte boven de lambrisering heeft een tijdloze mengkleur van Flexa gekregen. De vrolijke kapstokkenhaken zijn afkomstig van de webwinkel Uit ’t Noorden en geven een vrolijke twist aan de verder statige gang. Omdat de deur naar de meterkast vrij weinig wordt gebruikt, is daar een mooi hoekje gecreëerd. ingebruins-binnenkijker-marjan42ingebruins-binnenkijker-marjan43ingebruins-binnenkijker-marjan44

Het hele interieur is echt van Johan en Marjan samen geworden. Samen trekken ze er op uit om een vloerkleed in Amsterdam te halen of een kast in Harderwijk. Grappig is wel dat Johan altijd via internet op zoek is naar de beste koopjes om mooie designstukken voordeliger te regelen. Een man met smaak en oog voor detail. Ook deze grappige koffiebekers heeft hij bijvoorbeeld uitgezocht. ingebruins-binnenkijker-marjanHebben de bewoners van dit mooie huis nog woonwensen? Jazeker, genoeg! Bovenaan het lijstje staat een nieuwe keuken; de huidige is dus nog van de vorige bewoners maar die is ondertussen wel aan vervanging toe. Een wens voor in de woonkamer is om radiator ombouwen te maken. Ook willen ze graag een modernere versie van een openhaard ombouw, op die manier zal de woonkamer wat meer één geheel worden.

ingebruins-binnenkijker-marjan22

ingebruins-binnenkijker-marjan27De oude schommelstoel mag sowieso blijven. Deze is van Marjans opa geweest en heeft door haar moeder een zwarte kleur gekregen. In dit hoekje bij de zwarte omlijsting van de schuifdeur ruitjes staat hij perfect! ingebruins-binnenkijker-marjan14En dan is er natuurlijk ook nog de buitenboel! Aan alle kanten om het huis heen is tuin. Aan de achterkant zijn genoeg leuke zitplekken: onder de veranda , achter het huis, of in de meterslange tuin waar fruitbomen en bramenstruiken staan. Tuinieren is ondertussen een wekelijkse hobby geworden voor dit stel! Het eerste jaar dat ze hier woonden was het steeds een verrassing wat er nu weer in bloei stond en wat er allemaal groeide, inmiddels komt er leuke oogst appels, stoofperen of bramen(jam) uit de tuin.

Voorlopig zijn deze twee nog lang niet uitgeklust. En wie weet, dat óóit dat ingebouwde zwembad in de tuin er nog eens komt.

Bedankt voor het binnenkijken, leukerds! ~Inge

Eén reactie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.