Blog

3 Tips voor kleine tuinen:

In dit blog wil ik je laten zien hoe je het maximale uit je kleine tuin kunt halen. Met een paar simpele tips maak je van kleine tuin of balkon namelijk een prima hang-out!

ingebruins-tuin12

1. Denk Groots

Vaak heb je de neiging om in een kleine ruimte kleine spullen te gebruiken. Maar hierdoor lijkt een ruimte (of het nu een woonkamer of een tuin is) juist propperig. Beter kun je één of twee hele grote elementen neerzetten, dat geeft meteen een groots effect! In dit hoekje zie je één bank met twee flinke kussens. Dit laat het groter lijken dan wanneer je 10 kleine kussentjes op elkaar zou proppen.

ingebruins-tuin152. Mix Texturen

Als je klein woont, heb je misschien de neiging om alles zo effen of licht mogelijk te houden. Maar juist een mix van verschillende materialen maakt een kleine ruimte toch spannend en uitnodigend.

Hout zorgt voor warmte en een knus gevoel. Ik heb expres voor 2 verschillende soorten hout gekozen, zodat je met deze contrasten (blank eiken en zwarte rabat delen) meer diepte creëert. Stoffen en kussens voegen veel sfeer toe en uiteraard kunnen planten in een tuin of balkon niet ontbreken. Door verschillende plantenpotten en groottes te gebruiken, maak je optimaal gebruik van de ruimte, van de grond tot zithoogte. Zo voorkom je dat je kleine vloeroppervlak vol gestapeld word en trek je de aandacht juist wat meer omhoog voor een luchtig effect.

ingebruins-tuin7

3. Verras! doe eens gek

Vanwaar die ‘e’? Ik zou het niet weten. Het leek me een stuk spannender dan de geijkte buitenposters met teksten als Pluk de dag. Onverwachte eyecatchers en felle kleuren zorgen voor een stukje persoonlijkheid. Vandaar ook dat kekke ananas lampje, voor als het ’s avonds donker wordt. Dit voegt meteen wat kleur toe en is nèt even iets anders dan een standaard windlicht.

ingebruins-tuin13Naast dit zithoekje hebben we gelukkig nog meer leuke hoekjes in onze tuin. Zo is de veranda (voormalig kippenhok) ook een fijn hang-plekje geworden! De kinderen zijn gek op spelen in de hangmat. Ben je ook op zoek naar een fijn exemplaar voor jouw tuin? Kijk dan eens hier, dan vind je niet alleen een verscheidenheid aan hangmatten, maar ook leuke hangstoelen en zelfs een babyhangmat!

Het eetgedeelte en het hele tuin-overzicht houd je nog van me te goed! Meer tuininspiratie vind je alvast hier of hier.

Fijn Weekend! ~Inge

Product Informatie. Ananas lamp: Intratuin // Zwart-wit kussens: Loods5 // Geel kussen: Karwei // Gele draadstoel: Karwei

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.