Blog

Binnenkijken bij…

Onlangs was ik voor mijn werk van Showhome op bezoek bij Britta, in haar prachtige lichte woning in Haarlem. Zodra ik binnenstapte in de hal van het ruim 100 jaar oude huis, keek ik mijn ogen al uit. Want wát een ruimte!

ingebruins-binnenkijken-britta20Het drie verdiepingen tellende herenhuis heeft namelijk prachtige hoge plafonds, een super mooie lichtinval en eindeloos veel ‘ah-wat-mooi‘ vertrekken. Kijk je mee? 

Het gezin woont hier nog geen half jaar, maar voor mijn idee is het al wel helemaal ‘af’. Vanwege alle originele details, heeft het huis verder niet zo veel nodig qua aankleding. En wát er hangt, is door Britta allemaal zorgvuldig uitgekozen.

De handgemaakte houten wandpanelen zijn een waar pronkstuk in huis. Ze zijn onderdeel van de webwinkel die Britta sinds enkele jaren runt: Simply Pure. Alle producten die zij verkoopt hebben een tijdloze, pure uitstraling en zijn handgemaakt van natuurlijke materialen. Britta heeft deze producten zorgvuldig uitgekozen tijdens haar reizen naar Thailand, Laos en Bali.ingebruins-binnenkijken-britta18

ingebruins-binnenkijken-britta21ingebruins-binnenkijken-britta13Ook de Egyptische bollampen die overal in huis terugkomen, zijn afkomstig uit de eigen webwinkel. Net zoals het Beni Ouran vloerkleed dat het eetgedeelte mooi aankleed.ingebruins-binnenkijken-britta26

Bijna alles in huis is veranderd sinds Bart & Britta het kochten. Muren zijn doorgebroken; er is zowel boven als een andere indeling gemaakt; extra ramen en openslaande deuren zijn toegevoegd; er is een eiken visgraat vloer gelegd; etc. Het enige dat mocht blijven is de oude spiegel. Die heeft (na een verfbeurt) een prominente plek gekregen in de eetkamer, tegenover de keuken.

ingebruins-binnenkijken-britta7ingebruins-binnenkijken-britta25Via de grote trap neemt Britta me vervolgens mee naar boven, waar ik weer mijn ogen uitkijk. Als ik door een openstaande deur naar binnen kijk, denk ik ook op deze verdieping een woonkamer te zien, maar nee. Dat blijkt de slaapkamer van de oudste dochter te zijn. Ze heeft een slaaphoek, werkplek én een lounge plek in haar kamer, die tevens dient als showroom voor Britta’s producten.

ingebruins-binnenkijken-britta30Zoonlief heeft vervolgens de kamer met het mooiste uitzicht: hoge ramen die uitkijken op het park. Zo leuk om te zien hoe deze stoere jongenskamer toch een zacht karakter heeft met het getimmerde bed door opa, compleet met knuffelkonijn erin.

De kinderen hebben samen hun eigen badkamer, die een rustige basis heeft dankzij het betoncire op de wanden en vloeren.

ingebruins-binnenkijken-britta33De hele zolder verdieping is vervolgens van Britta en Bart. Ik kon haast niet wachten tot ik kon zien wat zich boven aan de trap bevind:

Wat een verrassing! Ook deze ruimte is weer zó smaakvol ingericht. Ook hier ligt het eiken visgraat parket op de vloer. Mét een vrijstaand bad erop. De ramen in het plafond zijn tijdens de verbouwing toegevoegd, waardoor het een heerlijk lichte zolder is geworden. Ook de slaapkamer straalt een serene rust uit, door het gebruik van lichte stoffen en natuurlijke materialen.ingebruins-binnenkijken-britta54ingebruins-binnenkijken-britta51

ingebruins-binnenkijken-britta49Wat een plaatje he? Ik vind de complete woning echt een mooie mix van klassieke details aangevuld met etnische invloeden. Heerlijk licht en tijdloos, prachtig!

Meer achtergronden en foto’s vind je natuurlijk terug op Showhome.

Bedankt voor het binnenkijken en de koffie, Britta! ~Inge 

– Ook zo weg van de unieke accenten uit Britta’s woning? Neem een kijkje op haar website, daar vind je niet alleen de lampen en wandpanelen, maar ook tapijten of een Marokkaanse poef.

-Genoten van deze binnenkijker? Misschien vind je dan deze binnenkijker in een watertoren ook wel mooi!

6 Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.