Blog

Binnenkijken bij…

In oktober maakte ik voor Showhome een binnenkijker in een huis met een bijzonder interieur. De woning bevat een goede mix van eigentijds industrieel én knus en uitnodigend. Vandaar dat ik je hier op mijn eigen blog ook graag enkele highlights van dit huis van Willeke wil laten zien.

ingebruins-binnenkijker-w34

In de 10 jaar dat Willeke hier nu woont, is er een hoop veranderd in huis. Vooral de aanbouw met een lichtkoepel is een grote verandering. Hierdoor is er een ruime leefkeuken gecreërd, die dankzij de stalen lockerkast en robuuste eettafel een industriële uitstraling heeft.

ingebruins-binnenkijker-w33De keuken is zo’n beetje het hart van het huis en lijkt speciaal berekend op jongens die met modderlaarzen komen binnenstappen. De grijze plavuizen zijn een prachtige aanvulling op dit stuk nieuwbouw in zo’n oud huis.

Al kletsend tijdens een kop koffie,  vertelt Willeke dat ze samen met haar man een loods heeft waar ze oude meubels opknapt en verkoopt. Je begrijpt dat wanneer er zo veel moois aan je neus voorbij komt, er ook heel wat meubels thuis een plekje krijgen. Of juist andersom: wat ze beu zijn gaat in de verkoop. Er wordt thuis dus nog al eens gewisseld, bijvoorbeeld met keukentafels. De huidige is een exemplaar die als werkbank is gebruikt en nu voor binnengebruik slechts een beetje is opgeschuurd. Juist de gebruikte, oude look geeft zo’n tafel extra uitstraling!

De zwart/grijze en robuuste uitstraling van de keuken lijkt een behoorlijke tegenstelling met de zithoek; die juist een zachte, knusse en fris witte uitstraling heeft.

ingebruins-binnenkijker-w22

Maar juist die witte basis met lichtgrijs geverfde eiken vloer in het oorspronkelijke gedeelte van het woonhuis, zorgt er voor dat je volop kunt mixen in dit huis. Zo’n oud houten bureautje en enkele gekleurde accessoires brengen meteen veel karakter en wat meer pit in het lichte geheel.

ingebruins-binnenkijker-w10

Uiteraard is deze kleine sfeerimpressie nog lang niet alles.

Meer zien?

Het hele verslag boordevol mooie beelden en meer achtergronden over het huis en haar bewoners, vind je natuurlijk op Showhome.  En wil je weten waar je de look van deze bewoners shopt? Een link naar hun eigen interieur shop vind je hier.

Veel kijk- en leesplezier!

ingebruins-binnenkijker-w25PS. In december heb ik weer een leuke nieuwe binnenkijker voor je op het programma staan, kijk je dan weer mee? ~Inge

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.