Blog

DIY- Kerstslinger

Jeeh! Aangezien het bijna december is en het ’s ochtends weer krabben geblazen is, mag het dan eindelijk. Het huis Kerstproof maken! Eigenlijk wilde ik wachten tot na Sinterklaas, maar ik ben zo langzamerhand toch al wat herten en lampjes in huis aan het verzamelen. De echte kerstboom moet nog even wachten, maar wel heb vandaag alvast een leuke zelfmaker voor je.. Om toch om alvast wat boompjes in huis te halen. ingebruins-boekenplank

Het enige wat je nodig hebt zijn: een niet zo interessant boek, een stuk touw en een stanleymes.

1.Ik maakte met potlood een schets van een boompje in een boek dat ik toch niet meer lees. Waarschijnlijk ligt er bij jou in de kast vast ook wel een exemplaar die je nooit meer open slaat. Of anders biedt de Kringloop uitkomst voor een euro per boek. 2.Vervolgens sneed ik het figuur uit met een scherp mes. Je kunt met een stanleymes enkele pagina’s tegelijk snijden, dat gaat dus lekker snel!

ingebruins-slinger ingebruins-slinger2ingebruins-slinger3 ingebruins-slinger4

3. Perforeer dan een gaatje in de bovenkant van de boompjes. 4. Rijg er een touwtje door. Tadáá: daar is je handmade kerstslinger!

En ja, als die slinger dan toch alvast hangt, hoort daar natuurlijk ook alvast een mooie kerstquote bij…

ingebruins-keuken.JPGingebruins-krijtbordkerst.JPG

…oke, en een hertje hier of daar..

ingebruins-hertenkop

…en een een klein boompje, dat kan natuurlijk ook geen kwaad…

ingebruins-boompje-.JPG

Je ziet: eigenlijk is Kerst al beetje begonnen hier in huis. We bakken deze week nog wel kruidnoten en zetten de schoen nog een keer, maar over een week mag het écht. Een boom in huis!

En jij, heb jij al Kerstkriebels? Misschien dat deze DIY je op een leuk idee heeft gebracht! Ohja, en in plaats van een boompje kun je natuurlijk ook een ster of iets anders uitsnijden.

Binnenkort deel ik op facebook nog meer tips wat je met de overige pagina’s van je niet zo spannende boek kunt doen. Tot gauw! ~Ingeimg_2900

3 Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.