Blog

Voor & Na – No1: de keuken

Yes!! Afgelopen weekend zijn we dan echt verhuisd!

Ondanks wat kleine gebreken -zoals deuren die missen of een badkamer die nog niet af is- wonen we er nu al met veel plezier. In dit eerste deel van Voor & Na laat ik jullie onze keuken zien. De plek in huis waar het meest geleefd word, en hóe:

IMG_6750IMG_6790

Oorspronkelijk bevond de keuken zich in een smal gangetje, te bereiken via een deur vanuit de woonkamer. Vanaf het allereerste begin wisten wij dat we de keuken open wilden breken, om een gezellige leefkeuken te creëren.

Desktop62

Een klein stukje tuin hebben we hiervoor opgegeven, met als resultaat dat we nu een heerlijk ruime keuken hebben waarin je op dezelfde plek kunt koken en tafelen: veel gezelliger dus dan achteraf weggestopt!

Desktop63

Omdat het hele huis vrij licht is, kozen we als tegenhanger voor een donkere keuken. Bovenop de zwarte keuken hebben we een betonnen aanrechtblad laten maken. Ik ben erg blij met het resultaat, want door de grove structuur van het beton maakt een vlekje hier of daar wat minder uit.

IMG_6758

Om wat meer werkruimte te creëren, hebben we een eiland in het midden van de keuken gezet. Hier tegenaan krijgt de eettafel een mooi plekje en vormt het mooi één geheel.

Desktop64

Ook hebben we een leuke keukenlamp gemaakt, waarover ik een volgende keer meer zal vertellen. Het is namelijk een originele blikvanger in huis – en daar ben ik best een beetje trots op : )

IMG_6767

Keep you updated! ~ Inge 

8 Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.