Blog

Styling van een Mini-huisje

Onlangs richtte ik een wel héél klein huisje in. Het poppenhuis maakte ik als kado voor mijn dochter, maar ik weet eerlijk gezegd niet wie er nu meer lol in heeft! ingebruins-poppenhuis-1Omdat je voor het stylen van een bestaand Ikea poppenhuis helemaal niet bijzonder creatief hoeft te zijn,  deel ik in dit blog graag wat tips met je. 

Het bestaande Flisat poppenhuis vond ik wat saai, maar door gekleurd papier, verf en stof te gebruiken, maak je hier al snel je eigen huisstijl van. Low-budget en helemaal niet moeilijk, een fijne DIY dus!

ingebruins-poppenhuis-4Door restjes behang te gebruiken, matcht het poppenhuis leuk bij de slaapkamer van dochterlief. Verder gebruikte in inpakpapier en tekende ik op stuk wit papier een tegelpatroon voor achter de wasbak. Van oude lapjes stof maakte ik kussens (gevuld met watjes) en een deken.

Een schommel maakt het huis helemaal af. Aangezien we thuis een schommel hebben die veelvuldig wordt gebruikt, mag die in het poppenhuis natuurlijk ook niet ontbreken! Door twee gaatjes te boren in het dak, én twee gaatjes in een stukje hout- kun je met touwtjes de schommel bevestigen.

ingebruins-poppenhuis-3

Wat ik gebruikte voor deze DIY:

  • inpakpapier en restjes behang voor de wanden
  • roze verf voor de schoorsteen
  • restjes stof voor de kussens, deken en vloerkleed
  • kleine plaatjes met washi tape voor de posters
  • een stukje hout en twee touwtjes voor de schommel
  • gekleurd papier voor de slinger
  • een droogbloem voor in de papieren vaas

De meubeltjes komen van Marktplaats en het konijntje en de muis zijn van Maileg.

ingebruins-poppenhuis-5Zo kun je dus op een paar avondjen een heel leuk persoonlijk poppenhuis maken. Ik hoop dat ik je hiermee kan inspireren om zonder veel middelen iets heel leuks voor je dochter/nichtje/zusje te maken! ~Inge ingebruins-poppenhuis

11 Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.