Blog

Mi lugar favorito (16) ~ Den Haag

Als jij een dagje weggaat, plan je dan exact waar je naar toe wilt? Wil je per se in die ene stad bij dat ene leuke koffietentje lunchen? Ik vind zelf vaak de realiteit een beetje tegenvallen -als je eerst al 100 blogs hebt gelezen over de stad waar je naartoe gaat, met plekken die je gezien móet hebben.

Daarom ben ik daar al een tijd geleden mee gestopt! Ik zoek hoogstens een leuke wijk of stadsdeel op, en laat me verder verrassen. Want hoe heerlijk is het door kleine straatjes te dwalen en zo spontaan de mooiste boetiekjes en hofjes tegen te komen.

Laats ging ik een dagje naar Den Haag om daar lekker te dwalen in de  artistieke straten van het Zeehelden Kwartier. Mooie oude straten, zonder standaard winkelketens, maar mèt eindeloos veel leuke anders-dan-anders winkels en lunchplekjes.

Een oranje-wit gestreepte luifel trok m’n aandacht en aangezien ik toe was aan een koffiepauze liep ik gewoon even naar binnen. Maar wat werd ik hier verrast! Dit bleek een oude boekwinkel / koffietent / werkplek te zijn. Met statige oude boekenkasten waarin niet alleen een divers aanbod boeken staat, maar ook zitbanken zijn ingebouwd, en waar de lekkerste taartjes worden geserveerd.

Midden in een boekenkast lekker lezen en koffie drinken, ik vond het er zo zalig dat ik hier de spontaan de halve dag heb doorgebracht.  En dat was echt de fijnste ontdekking van de maand.

Met recht mijn ‘favoriete plekje’ dus.

Ga jij binnenkort een dagje naar Den Haag? Ik zal je niet precies verklappen waar je allemaal geweest moet zijn, maarehh… als je toevallig langs Bookstor loopt, neem dan toch ‘even’ een kijkje binnen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.