Blog

Mi Lugar Favorito (12) -Zuid Spanje

Hola! Deze keer in Mijn Favoriete Plekje weer eens een echte Spaanse binnenkijker!

ingebruins-alegria

Ik neem jullie dit keer graag mee naar Zuid Spanje, waar finca Alegria de la Vida zich bevind. Deze kleurrijke Bed&Breakfast -welke ‘Vreugde van het leven’ betekent- doet haar naam echt eer aan! Kijk met me mee naar dit heerlijke plekje en je kunt niet anders concluderen.

Wanneer je aankomt bij de B&B kom je meteen al in vrolijke stemming door de vele kleurige planten, slingers, en alle andere mooie decoraties.

ingebruins-finca

Je komt op de finca echt ogen te kort, óveral is weer een gezellig zithoekje te vinden. Er is een overdaad aan loungeplekken. Onder een patio, op een hele berg vrolijke kussens, in een hangmat of schommelstoel, of natuurlijk op je eigen terras.

Elke kamer of tent heeft namelijk een eigen terras waar je in stilte kunt genieten van de groene Spaanse vallei. Ook zijn er om het zwembad heen genoeg fijne plekjes om lekker te luieren.

Niet onbelangrijk voor een B&B: het ontbijt! Elke dag voorzien Bert en Margreet je van een vers sapje, heerlijke koffie en iedere dag iets anders lekkers op tafel. Echt genieten!

ingebruins-ontbijtalegriaEn dan hebben we natuurlijk de inrichting van de verblijven. Alle kamers of tenten hebben hun eigen herkenbare kleur. Met leuke Spaanse accessoires en mooie kussens en plaids geeft dit elke kamer een unieke sfeer.

Kamer Azul, met de mooie blauwe tegeltjes bij de badkamer.

Tent Blanco. Zó leuk ingericht. Dankzij een vrolijke roomdivider heb je een apart slaap- en zithoekje.

Tijdens ons verblijf hadden we de unieke pech dat het veel (héél veel) regende. Maar gelukkig was het ook goed toeven met een kacheltje in de huiskamer, waar we de tijd wel door kwamen met de enorme voorraad boeken. En kijk eens: nog zo iemand die haar boeken op kleur sorteert! 😉

Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een heerlijk en bijzonder plekje is. We hebben genoten hier, en kunnen iedereen deze locatie aanbevelen! Ook de omgeving is prachtig: binnen een half uur ben je zowel in de stad Málaga, als ook op het strand. En wanneer je de andere kant op gaat, zit je midden tussen de bergen. Genoeg te ontdekken dus.

ingebruins-alegriadelavidabuitenmuur

Kun je er geen genoeg van krijgen? Kijk dan eens op de website of facebookpagina van Alegria de la vida voor meer informatie en fijne plaatjes.

Mijn andere favoriete plekjes in Spanje, vind je trouwens hier (Zuid Spanje) en hier (Noord Spanje).

4 Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.