Blog

Interieuradvies Houten

Een tijdje geleden vroeg Sandra mij of ik haar interieuradvies wilde geven. Ze woont samen met haar man en twee kinderen in een ruime gezinswoning die erg licht is, maar toch mistte ze iets. Ze wilde meer sfeer en persoonlijkheid in huis maar wist niet goed hoe ze dit zelf moest aanpakken.

ingebruins-binnenkijken-sandra-38.jpg

Wat leuk dat ik haar hierbij mocht helpen!

Wat mij opviel in de woning, was dat er wel erg veel wit is. Nu is wit natuurlijk ook een mooie rustige basis voor een interieur; maar doordat ook de kasten tegen deze wand wit waren, was het geheel een beetje flets.

img_1012
Oude situatie

Daarom heb ik ervoor gekozen de lange witte wand te onderbreken. Contrasten creëren diepte en daarom kreeg de buitenkant van de servieskast een nieuwe kleur (Histor Vreugde). Nu steekt hij mooier af tegen de wand en komen de accessoires erin ook beter tot hun recht.

ingebruins-binnenkijken-sandra-6.jpg

ingebruins-binnenkijken-sandra-32

De eettafel leek wat te zweven in de grote open ruimte. Ik koos ervoor om  wat meer een eethoek te creëren door de ruimte optisch af te bakenen. Dit kan met een stuk behang (Behang Ruit-Karwei)  dat je op een paneel bevestigd. Dit biedt meteen een leuke ruimte om wat foto’s of posters op te hangen, voor een persoonlijke touch in huis.

ingebruins-binnenkijken-sandra-15In het paneel werden enkele metalen clips geboord, zodat je gemakkelijk kunt afwisselen met mooie quotes of posters. Doordat alle foto’s afgedrukt zijn in zwart-wit voorkomt dit dat een collage rommelig oogt.

De stoelen hadden al een leuke mix van verschillende modellen en kleuren, maar er heeft er eentje ook een roze kleur gekregen. Op die manier komt de kleur van de kast mooi terug in de eethoek.

ingebruins-binnenkijken-sandra-25.jpg

De keuken heeft door het schilderen van de achterwand een compleet andere look gekregen. De keuken oogde eerst vrij steriel, omdat zowel de kasten als de achterwand wit waren. Door de wand erachter een mooie grijze kleur te geven (RAL 7035) is de ruimte veel sprekender geworden.

img_1018
Oude situatie

ingebruins-binnenkijken-sandra-48.jpg

Ook door het ophangen van een plankje is de kale keuken wat meer aangekleed. De leren hangbanden hebben een stoere uitstraling en de mix van materialen (hout/leer/plant/glas) zorgt voor meer levendigheid.

ingebruins-binnenkijken-sandra-17

Het hertengewei verdwaalde eerst enigszins aan de grote witte wand in de zithoek, nu komt hij mooier tot zijn recht boven een kastje in de keuken.

ingebruins-binnenkijken-sandra-43.jpg

Het kleine wandje naast de kinderhoek is behangen met kurk. Dit zorgt er voor dat het wat meer een hoekje is in plaats van een losse wand. Daarnaast wordt nu ook de hoogte van de ruimte beter benut. In plaats van dat alles laag (op kinderhoogte) plaatsvind, wordt nu je aandacht ook omhoog getrokken.ingebruins-binnenkijken-sandra-26

Zwarte accessoires komen mooi tot hun recht in dit hoekje. Het lampje is een DIY met een boekensteun van Ikea waar gaatjes in zijn geboord en je een lampsnoer door heen kunt hangen.

ingebruins-binnenkijken-sandra-19In de zithoek is een metalen trolley toegevoegd om alle losse accessoires op één plek te etaleren. Daardoor blijft de rest van de zithoek wat rustiger. Als accentkleuren is gekozen voor zachtroze, blauw, én grijs voor wat meer pit.

ingebruins-binnenkijken-sandra-11.jpg

ingebruins-binnenkijken-sandra-52

Tevens zijn twee kleine lampjes op en naast het dressoir vervangen door één groter exemplaar. De betonnen lamp heeft een stoere uitstraling en geeft ook dit hoekje iets meer pit.

ingebruins-binnenkijken-sandra-9

Al met al is er best het één en ander veranderd:

  • Een wandpaneel om de eethoek meer body te geven.
  • Een nieuwe kleur in de keuken, om meer diepte te creëren.
  • Een nieuwe kleur op de kast, zodat deze beter tot zijn recht komt.
  • Een wand van kurk, om de kinderhoek leuk af te bakenen.
  • Eén grote lamp in plaats van 2 kleine.
  • Veel losse rommeltjes bij elkaar gegroepeerd, waardoor er meer vloeroppervlak is vrijgekomen.

ingebruins-binnenkijken-sandra-39

Ondanks dat Sandra en Klaas nog een beetje moeten wennen aan de kleur roze, vinden zij de make-over erg geslaagd. Met name de keuken is nu echt een mooie fijne plek geworden.

En wat vind jij van deze metamorfose?

Ik hoor het graag! ~Inge

6 Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.