Blog

Inrichten op nog geen 6 m²

Het inrichten van dit kleine babykamertje was eigenlijk zo gepiept. Hoe zeer ik ook van decoreren houd, dit kamertje moest eigenlijk vooral wit en minimalistisch blijven.

ingebruins-babykamer-16Doordat de basis van vloer tot plafond mooi wit is, oogt het wat ruimer; maar qua vloeroppervlak konden niet alle meubelstukken erin. Daarom bedacht ik een kledingkast annex commode in één! 

Ik kocht een Pax kast bij Ikea en besloot de deuren weg te laten. De plank bovenop de opberglades kan ik dan als commode gebruiken. De roede doet al wel dienst als kledingkast: voorlopig is er genoeg ruimte boven het aankleedkussen om de leukste kleertjes op te hangen. En wanneer de commode over een tijd (laat dat nog heel lang duren alsjeblieft!) overbodig wordt, hangen we gewoon de twee deuren ervoor en ontstaat er een ruime opbergkast.

ingebruins-babykamer-commode

Om de wat saaie kast iets op te leuken, plakte ik dit libelle behang van de Kwantum aan de zijwanden. Heeft de baby mooi wat te bekijken tijdens het verschonen!

Het rotan wiegje vond ik jaren geleden op een brocante markt en biedt een fijn geborgen plekje dankzij het hemeltje erboven.

En het koraalkleurige vloerkleed uit Ibiza móest gewoon mee naar huis om toch een beetje kleur in het geheel te brengen! Ondertussen maak ik van dezelfde kleur nog even een fleurig pom pom slingertje zodat de kleur toch een beetje terug komt in de ruimte. Heb ik tijdens het aftellen nog mooi iets te doen 😉

ingebruins-babykamer-14

liefde-138

Een klein en overzichtelijk wandje geeft wat persoonlijkheid aan de basic kamer. Ik koos voor een wandlamp omdat het hemeltje van de wieg al genoeg aandacht vraagt aan het plafond. Verder biedt een kapstokje aan de deur nog wat mogelijkheden om leuke eyecatchers aan te hangen.

ingebruins-babykamer-15

Je ziet: een erg kleine, maar eigenlijk wel complete babykamer. Het enige wat nog ontbreekt is een fijne stoel, maar wellicht komt er nog een mooi zitplekje bij de deur!

Meer babykamers zien? Onderaan dit blog kun je binnenkijken in een lichte babykamer met groene accenten en rotan. En onderaan in dit blog zie je een babykamer met okergele accessoires en underlayment.

Veel leesplezier! ~Inge 

Productinformatie: Commode/kast: Ikea // Behang: Kwantum // Hemeltje: Jolein // Wolkenhanger: Konges Sløjd via Little Cosmo //  Looplamp: Praxis // Vloerkleed: Sluiz Ibiza // Ingelijste poster: Kwantum // Slinger ‘hoera’: Zusss

ingebruins-babykamer-6

4 Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.