Blog

Huisje van Hout ~ tips & hotspots aan de Hollandse kust

Voor wie toevallig wel eens een blik werpt op mijn instagram is het vast geen verrassing: wij waren onlangs lekker op vakantie in Noordwijk & Bergen.

En omdat zowel het vakantiehuis als de omgeving enorm zijn bevallen, deel ik graag deze heerlijke tips met je. Voor zowel interieurfreaks, strandtent-liefhebbers, wandelaars en moeders: lees mee!

In Bergen verbleven wij in het Blooming Hotel. Zelden heb ik een hotel meegemaakt dat zowel erg kindvriendelijk als ook nog eens érg stijlvol is.Het hotel ligt midden in het bosgebied en hoe handig is het dan dat er 100 paar kinderlaarzen klaar staan in allerlei maten. Echt overal is aan gedacht!

’s Avonds is er een uitstekende menu-kaart en kun je lekker ontspannen eten omdat de kinderen een leuke speelplek ernaast hebben, of zelf hun eigen pizza kunnen bakken samen met de chef.

En ohja: het uitgebreide ontbijt de volgende ochtend is ook sowieso de overnachting waard!

Natuurlijk kun je in Bergen uitstekend wandelen of fietsen door het enorme duin- en bosgebied. Een strandwandeling mag natuurlijk ook niet ontbreken en wij rustten lekker uit bij Strandpaviljoen Noord. Smaakvol ingericht, een lekkere lunch, en een fantastisch mooi terras.

Na twee dagen Bergen vertrokken we richting Noordwijk, waar we nog een glimp hoopten op te vangen van het bollengebied. Het seizoen was al aardig ten einde, maar gelukkig hebben we tijdens een fietstocht nog dit veld gespot en even die heerlijke bloemengeuren opgesnoven.

We logeerden een weekje in het ‘Huisje van hout’  dat een fijn familiehuis is en van alle gemakken voorzien.

Alles in dit huis is wit en fris, waardoor het lekker ruim aanvoelt. De inrichting is gericht op comfort, met lekkere stoelen en een open haard voor de avonduurtjes. Hier voel je je meteen thuis!

Via de twee trappen aan beide zijdes van de kamer, kom je op twee slaapvertrekken.

Beneden is dan nog een andere slaapkamer en uiteraard een badkamer.

Als je de deuren van de woonkamer open slaat, is er een terras op een houten vlonder en een grasveldje om op te spelen. Ideaal.

Dankzij de fietsen in de schuur, sta je na een leuk duintochtje in no-time op het strand. En het strand, daar hebben we flink vertoefd. Natuurlijk mogen de leukste beachclubs niet ontbreken in dit blog!

1.Koele Costa

Een lekker achteraf strandtent met een nonchalante uitstraling. De kinderen kunnen heerlijk op de trampoline of schommel spelen, terwijl je zelf met je voetjes in het zand een biertje drinkt. Ook een prima locatie voor een hamburger aan het einde van de dag.

2.Witsand

Deze hippe strandtent heeft het allemaal: een interieur om bij weg te dromen, een prachtig terras, een goede menu-kaart van ontbijt (yoghurt-granola-aarbei, yumm!) tot diner.

Het enige nadeel vonden wij dat de bediening beide keren dat we er waren, niet erg vlot was. Maar wanneer je geen haast hebt, is dat natuurlijk geen probleem. 😉

3.De Branding 

Mijn favoriet! Wat een fijne sfeer, hartelijk personeel, en echt waar: héérlijk eten! Echt het ultieme onthaasten hier. Ik kom graag nog een keer terug. Voor zowel de knusse zitplekjes in de kas als om de lekkere desserts.

Noordwijk, wat was het heerlijk! Een absolute aanrader, maar dat had je vast al in de gaten;) Wij komen zeker nog eens terug! ~Inge 

2 Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.