Blog

Binnenkijken bij…

Voor Showhome maakte ik laatst weer een leuke binnenkijker. Bij Marie Louise, die ik destijds leerde kennen bij de pufclub (jawel!). Inmiddels is zij zwanger van de tweede dus komt er verderop in deze binnenkijker ook wat fijne baby-kamer inspiratie voorbij.

ingebruins-binnenkijker-ml18Kijk je mee binnen in deze kleurrijke, eigentijdse woning? 

Een jaar geleden kocht Marie Louise samen met haar man dit huis uit 1985, dat behoorlijk gedateerd was. Binnen twee maanden hebben zij flink verbouwd, met een verbluffend resultaat. Er zijn muren doorgebroken, er is gestucd, geschilderd, een betonnen vloer gegoten en flink getimmerd. En dat dus allemaal in zo’n korte periode, omdat hun vorige huis ineens snel was verkocht.ingebruins-binnenkijker-ml1Het enige wat mocht blijven, is de open haard. Gelukkig heeft Jos een eigen timmer & montage bedrijf, waardoor hij veel zelf kon doen. Al het timmerwerk -zoals dit handige opbergmeubel/zitmeubel- is door hem zelf gemaakt. Overal in huis zie je underlayment terugkomen. Van de gangkast bij de voordeur tot op zolder waar de babykamer zich bevind.ingebruins-binnenkijker-ml17

De woonkamer en keuken vormen één grote open ruimte. De lichte grijze vloer benadrukt de ruimte nog eens extra. Er is gekozen voor een inrichting met natuurlijke materialen, wat prachtig bij elkaar staat. Een kleurig kleed, rotan bijzettafel en leren stoel, geven wat meer warmte aan een betonnen look. ingebruins-binnenkijker-ml4.jpgDe donkergroene wand laat de houten keuken prachtig uitkomen. Doordat de afzuigkap is mee geschilderd in de kleur van de wand, blijft het een rustig geheel. De barkrukken aan het aanrecht bieden genoeg ruimte om hier ’s avonds te borrelen met vriendinnen.ingebruins-binnenkijker-ml9

In de ruimte tussen de keuken en de zitgroep, is gekozen voor een ronde eettafel. Dit heeft een uitnodigende sfeer en dat wordt nog eens benadrukt door de materialen combinatie van jute, hout en een stoffen bekleding.

ingebruins-binnenkijker-ml6.jpgNadat ik beneden mijn ogen al uit heb gekeken, ga ik ook nog mee naar boven. En daar weet ik ook niet wat ik zie! De slaapkamers zijn niet alleen heel erg ruim,  maar beschikken ook nog eens over een enorme inbouwkast. Daardoor kan de ruimte achter het knieschot op de kamer van Loïs gebruikt worden als speelhuisje in plaats van opbergruimte. Leuk toch?

Meer foto’s van de vrolijke kamer van Loïs zie je terug in het verslag op Showhome. Net zoals meer beeldmateriaal van deze droombadkamer (Snel even hier kijken!)

Maar dan is er dus nog de spiksplinternieuwe babykamer!  Helemaal in de nok van het huis heeft het kantoor plaats gemaakt voor een lichte, frisse babykamer.

Ook hier timmerde Jos de underlayment commode/wasmeubel en de ruime kledingkast zelf. De gele accessoires zijn nog van de vorige babykamer van Loïs. Geel is natuurlijk een prachtige kleur voor zowel jongens als meisjes: handig!

Wat een genot om rond te kijken in jullie mooie huis waar zo veel persoonlijkheid in zit. Bedankt voor het binnenkijken Marie Louise, en veel woonplezier straks met z’n viertjes! ~Inge

En voor wie nog niet genoeg gezien heeft, snel even Showhome checken!

Eén reactie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.