Blog

Verkoopstyling- en fotografie

Goedemorgen allemaal!

Wanneer je ooit een huis hebt verkocht, dan weet je dat het enorm belangrijk is hoe je dit presenteert op internet. Een potentiële kijker kan na één klik al besluiten of hij je woning interessant vindt of niet. Daarom is het zo belangrijk dat je foto’s goed tot zijn recht komen.

Hoe je dat doet? Aan het einde van dit artikel vind je een aantal tips!

IMG_7720

Afgelopen week maakte ik foto’s van een woning voor de verkoop. Erg leuk om te doen. Ik vind het belangrijk dat er naast overzichtsfoto’s -waarop je een goed beeld van de ruimte krijgt- ook detailfoto’s bij zitten. Daarmee kun je echt een stukje persoonlijkheid en sfeer van de woning laten zien.

Unieke details worden zo goed zichtbaar. Voor de woning die ik fotografeerde geldt bovendien dat je op detailfoto’s goed kunt zien hoe keurig alles is afgewerkt.

IMG_7679

Een aantal tips voor jou, wanneer je je huis wilt verkopen:

  • Zorg dat je huis netjes en opgeruimd is. Klinkt logisch, maar te vaak zie je op funda nog stapels speelgoed of dozen in een kamer staan. Dit vertroebelt het zicht op de ruimte.
  • Haal alles wat overbodig is, niemand is geïnteresseerd in je aanrechtdoekje of tandenborstel. Echt, dit staat niet zo fris.
  • Haal persoonlijke dingen weg, trouwfoto’s en geboortekaartjes zijn privé en niet interessant voor de kijker.
  • Voeg in plaats daarvan sfeer toe door middel van neutrale decoraties. Verse bloemen, een mooie fruitschaal, of kandelaar geven direct wat sfeer aan de woning.
  • Laat per vertrek de functie van de ruimte zien. Het is een gegeven dat een leeg huis moeilijk verkoopt. Je kunt een enorme zolder hebben, maar wanneer deze er leeg en kaal uitziet, is het voor de kijker moeilijker te bepalen wat hij hiermee kan. Wanneer je er bijvoorbeeld een logeerbed neerzet of een bureau, ziet de kijker direct dat hij er een extra slaapkamer bij heeft of hoe geschikt de ruimte is als werkplek.
  • Licht = ruimte. Doe gordijnen en shutters open. Als kijker wil je uiteindelijk ruimte kopen, dus zorg ervoor dat je die ruimte creëert door ramen vrij te houden en donkere hoekjes te verlichten met sfeerverlichting.

Meer weten of persoonlijk advies bij de verkoop van jouw huis? Neem dan vooral contact met me op via het contactformulier op deze website!

Eén reactie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.