Blog

Kidsproof én ouderproof wonen

Met kinderen in huis, ontkom je er bijna niet aan dat het thuis soms net een ontplofte speeltuin lijkt. Al eerder schreef ik praktische opruimtips voor wonen met kinderen op het blog van Me to We. Voor wie zich regelmatig afvraagt waar in vredesnaam al het speelgoed vandaan komt dat bezaaid over de hele vloer ligt. Of voor als je het enigszins gênant vind dat je visite nergens veilig kan zitten zonder dat er een dinosaurus onder hun achterste begint te piepen. image Het is voor zowel de kids als voor jezelf prettig dat ze ook gewoon beneden kunnen spelen, in plaats van dat die mogelijkheid alleen beperkt wordt tot de zolder of hun eigen kamer boven. Beneden spelen is gezellig én leuk. Lees hier hoe je speelgoed-ontploffingen enigszins kunt inperken en je woonkamer ook leefbaar blijft voor jou. (Let wel: punt 2 dient gelezen te worden met een knipoog. Ik ben heus dankbaar voor alle kraamcadeaus)

1. Creëer in de woonkamer een speelhoekje speciaal voor je kind. Niks leukers voor een kind dan het hebben van een eigen domein. Denk aan een tafeltje met stoel en opbergkist in een hoek van de kamer of onder de open trap. Dan kan kindlief lekker rommel maken en blijft de troep (grotendeels) aan één kant van je woonkamer.

2. Vermijd schreeuwerige kinderdagverblijf kleuren. Niets onrustiger in jouw witte of pastelkleurige interieur dan een tal van rood-met-paars-en-gele beren. Zelf kreeg ik als kraamcadeau een olifant met een blauw broekje en felgeel haar. Jammer voor degene die hem gaf, maar deze olifant heeft het daglicht nooit gezien. Oke, het gaat misschien wat ver om speelgoed uit te kiezen op kleur, maar ik vind een beer die lichtbruin is nét iets leuker in de vensterbank staan dan een paars met gele.

3. Kies voor opbergers die passen bij jouw interieurstijl. Er zijn tegenwoordig een hele hoop alternatieven voor de plastic speelgoedbak. Een grote canvaszak, een veilingkist op wielen, een rieten mand of juist een stoere stalen mand. Genoeg keus en altijd wel iets dat past bij jouw stijl. Er hoeft op een opberger niet per se ‘speelgoed’ te staan om het tot speelgoedopberger te bombarderen. Zie ook dit blog over fijne opbergers.

4. Ga voor efficiëntie. Kies voor een klepbank waar je kroost niet alleen lekker op kan zitten, maar waar tegelijkertijd een hele hoop rommel in kan.

5. Denk groots. Je kunt van kinderspeelgoed ook juist een gave eyecatcher in je interieur maken! Wat dacht je van een heuse tipi tent in je woonkamer. Kunnen de kids lekker indiaantje spelen, en in plaats van dat jij tegen honderd losse rommeltjes aanloopt, staat er slechts één zorgvuldig uitgezocht item in de woonkamer. Zéker stylish verantwoord nu deze in vele uitvoeringen, kleuren en patronen te verkrijgen zijn. Zelf heb ik aan ons hoge balkenplafond een schommel hangen. Doet het ook erg goed! Hier geldt wel weer de kinderdagverblijf regel: kies liever een rustig houten exemplaar dan een plastic rode met opdruk.

schommelthehappyhomeblog

Hoe vergaat het jou, om de balans te bewaren tussen ‘gezellige’ troep en een opgeruimd huis? Ik ben benieuwd! ~Inge 

Voorlopig zijn de foto credits voor Studio Brenstijl & The Happy Home. Zodra ons nieuwe huis enigszins toonbaar is, deel ik de foto’s van ons kidsproof huis met je! Kan niet wachten op punt 4: de ingebouwde klepbank 😉

3 Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.