Blog

Interieuradvies voor een toch al prachtige woning

Toen de bewoners van dit prachtige dijkhuis om interieuradvies vroegen, dacht ik in eerste instantie: “Heh?!  Dat hebben jullie toch helemaal niet nodig?”

Het is namelijk echt een schitterend huis met oude details. En goed ingericht bovendien. Het pand komt uit 1809 en is sinds 2 jaar een monument. Kijk mee in deze bijzondere woning:

IMG_5076 IMG_5123IMG_5105IMG_5101

Prachtig toch?

Toch kon er hier en daar nog wel iets verbeterd worden. De woonkamer bestond voornamelijk uit grijze en witte tinten. Alle accesoires werden meestal ook in koele kleuren uitgezocht. Toch leek er iets niet te kloppen.

IMG_5070

De oplossing: het verven van de schouw! Een super simpele ingreep, maar met groots resultaat. De kleuren in de woonkamer kloppen nu veel beter bij elkaar. Ook kleden accessoires in verschillende kleuren de schouw nu mooi aan, terwijl die eerst niet tot hun recht kwamen op het rode marmer.

Desktop50

Ook zie je op de rechter foto dat speelgoed helemaal niet storend hoeft te zijn, mits je het in een leuke opberger bewaard.

Verder hebben we er voor gekozen wat meer zwart, wit en grijs (=lekker veilig) weg te doen en wat meer kleur in huis te halen. Dit zie je terug in de kussens op de bank, de eetkamer stoelen en hier en daar wat accessoires. Het oogt meteen wat frisser en vrolijker.

Desktop52

Door middel van gezellige kussens en plaids van verschillende stoffen is de zithoek nog uitnodigender geworden.

Desktop53

Ook is de prachtige kroonluchter die in het midden van de ruimte hing, vervangen voor eetkamerlampen die ook daadwerkelijk boven de eettafel hangen. Op deze manier is de eethoek wat meer gecentreerd en is er meer ruimte vrij gekomen in de rest van het vertrek. Ook geven de industriële lampen wat meer pit aan de ruimte die eerder wat klassiek was.

Desktop54

Al met al zijn er wat stoere elementen aan de woonkamer toegevoegd en is door middel van kleur wat meer huiselijkheid toegevoegd. De ruimte oogt nu rustig en toch uitnodigend. De bewoners – die alles zelf hebben uitgevoerd- zijn erg blij met het resultaat!

Desktop55Ik zou nog veel meer foto’s willen maken in dit heerlijke huis, maar dat houd je nog van me te goed 😉

Fijn weekend! ~Inge 

15 Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.