Blog

Binnenkijken bij…

In december was ik op bezoek bij Jannali. Ik mocht binnenkijken in haar bijzondere woning- en bijzonder is het zéker. Zij woont namelijk in een 100 jaar oude watertoren!

ingebruins-binnenkijker-jannali-9Kijk je mee?

6 jaar geleden kocht haar man samen met een vriend deze watertoren in de Alblasserwaard met als plan om deze bewoonbaar te maken voor beide stellen. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en woont Jannali nu samen met haar man en dochter op de onderste 3 verdiepingen in de toren; terwijl boven hen het andere gezin 3 verdiepingen bewoont.

Op dit moment kun je alleen nog binnenkomen via een steile wenteltrap ( er is wel een hijskatrol voor de boodschappen) maar gelukkig wordt er binnenkort een lift gebouwd. Wel zo handig met kleine kinderen. Als je na de klim binnenkomt in de woning, weet je niet wat je ziet. Wat een enorme ruimte! Dat verwacht je echt niet vanaf de buitenkant.

ingebruins-binnenkijker-jannali-4.jpg

De woning is een bijzondere mix van stoer en industrieel samen met lieflijk brocante. De originele waterleidingen die dwars door de kamer lopen geven een rauwe uitstraling, wat wordt aangevuld met fleurige accenten. Het stel gaat namelijk bijna jaarlijks naar Frankrijk waar zij allerlei markten bezoeken. De bonte verzameling lijstjes, een groot deel van het servies, en de immense hertenkop komen hier vandaan. De tafel is zelfgemaakt. Hout kwam van een handel uit de buurt, en Sven maakte hier zelf het buizenframe onder.

ingebruins-binnenkijker-jannali-20.jpgVoor de enorme pui die in één van de zes wanden is geplaatst, is de zithoek gecreëerd. Mét uitzicht, zónder inkijk. De blauw geschilderde kast is wederom zelf gemaakt. Dit vanwege de toch wel lastige vormen van de woning. Nu hebben ze dus de perfecte kast op maat.

ingebruins-binnenkijker-jannali-7.jpg

ingebruins-binnenkijker-jannali-45.jpgingebruins-binnenkijker-jannali-26De grote liefde voor blauw komt ook naar voren wanneer we één trap naar beneden nemen waar zich zowel de slaapkamer, badkamer als kinderkamer zich in één grote ruimte bevinden. Unieke meubels; een handig scheidingswandje; een zelfgemaakt bed; legerkisten als nachtkastjes; een oud kinderledikantje.. uit alles blijkt de grote woonliefde van Jannali die alles met zo veel zorg bij elkaar heeft bedacht.

ingebruins-binnenkijker-jannali-35ingebruins-binnenkijker-jannali-28ingebruins-binnenkijker-jannali-27

Ook het wasmeubel is verre van standaard. Dankzij het gebruik van natuurlijke materialen in combinatie met beton cire heeft het robuuste -maar rustige- uitstraling. Het gat in de vloer in een stortbuis zodat de was direct beneden bij de wasmachine uitkomt.

ingebruins-binnenkijker-jannali-32.jpg

Ook zo geïnspireerd geraakt van deze prachtige unieke woning? Nog veel meer foto’s en het volledige verhaal zijn te vinden op Showhome! ingebruins-binnenkijker-jannali-34

Bedankt voor het binnenkijken en de fijne wooninspiratie Jannali, veel woongeluk voor jullie! ~Inge 

2 Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.