Blog

Interieuradvies Harmelen

In dit blog deel ik een metamorfose van een woning waar ik vorig jaar interieuradvies heb gegeven. De bewoners zijn erg blij met het resultaat en ik ben natuurlijk erg blij met een tevreden klant!

Wat was het leuk om hier weer even op bezoek te gaan en foto’s te maken van het eindresultaat!

Woonvraag

Vorig jaar vroegen Marco en Alie mij of ik hen kon helpen met de inrichting van hun huis. Zij wonen in een vrijstaand jaren ’30 huis op het platteland en ondanks dat ze prachtig wonen, kwamen er zelf niet helemaal uit qua indeling en sfeerbeleving. Toen ik binnenkwam snapte ik hun woonvraag. De basis van hun interieur was al erg mooi; met de houten balken, glas in lood ramen, en wanden die in een warme neutrale teint geverfd zijn. Maar de indeling, dié kon inderdaad anders!

Oude situatie
Nieuwe situatie

Het stel vond het met name jammer dat ze niet met de hele familie om de tafel konden zitten als iedereen thuis was. Dan was het zo’n geprop. En inderdaad: de eettafel had niet veel ruimte eromheen omdat deze eigenlijk middenin de doorloop stond. Verder was de woning wat gefragmenteerd zoals ze zelf zeiden. Er was een zithoek middenin de ruimte én een zithoek in de voorkamer. Maar beide plekken boden niet genoeg zitruimte voor wanneer de hele familie thuis zou zijn.

En tot slot hun hulpvraag wat betreft de meubels. Het was nu een beetje een allegaartje en niet alles paste nog mooi bij elkaar. Ze wilden graag meer sfeer en eenheid in huis. Voor mij genoeg uitdagingen om mee aan de slag te gaan!

Uitvoering

Na verschillende indelingstekeningen gemaakt te hebben, koos het stel uiteindelijk voor deze indeling, waarbij de eettafel een flinke slag groter wordt en het centrale punt in huis zal zijn.

De twee losse zithoeken verhuizen gezamenlijk naar de voorkamer, waar kleine losse meubels plaats maken voor de huidige twee banken. Door de tv aan een beugel aan de zijwand te bevestigen, is het tv meubel niet langer nodig, en ontstaat er meer zitruimte. Ik koos voor een neutraal kleurenpallet, om de rust in deze vrij kleine ruimte te bewaren.

Doordat er wel gebruik is gemaakt van verschillende texturen (zoals het juten vloerkleed, een wandkleed en kussens met verschillende structuren) maakt dit de ruimte net iets aangekleder. Overdag is dit een rustige, uitnodigende zithoek en ’s avonds kun je te tv uittrekken en biedt de ruimte genoeg zitplekken om allemaal gezamenlijk tv kijken.

De robuuste eettafel heeft een prominente plek in huis gekregen en biedt genoeg plaats om 8 stoelen rondom neer te zetten. Door het stalen onderstel voorkom je een hout-op-hout look van het tafelblad met de vloer.


Zoals te zien is de woning veel rustiger geworden, doordat elke ruimte zijn eigen functie heeft gekregen.

Oude situatie
Nieuwe situatie

De twee rode stoeltjes naast de haard zijn verhuisd naar de ruimte waar de eethoek zich eerst bevond. Door het donker verven van de wand en hiermee ook de hoek om te gaan, creëer je meer een geborgen hoekje waardoor de stoelen er niet zo verloren bij staan. De donkere wand zorgt er ook voor dat de kleuren meer tot leven komen.

Oude situatie
Nieuwe situatie

In de middelste ruimte stonden twee grote kasten, maar we hebben ervoor gekozen de boekenkast te laten vervallen en een zwevende boekenplank te maken. Hierdoor ontstaat er meer vloerruimte en dus bewegingsruimte in de kamer. Deze boekenplank is niet alleen efficiënter maar is ook nog eens een mooie eyecatcher! De andere kast die naast de keukeningang stond, is verplaatst naar de overkant en is wit geverfd, zodat hij minder aandacht vraagt in het interieur. De ingang naar de keuken is hierdoor ruimer geworden en tegelijk krijgt de haard nu meer de aandacht in plaatst van de donkere kast.

Oude situatie
Nieuwe situatie

De kleine eettafel die in de keuken stond, werd eigenlijk nooit gebruikt om aan te eten en daar stapelden zich vanzelf rommeltjes op. Aangezien er een grote tafel kwam, heb ik geadviseerd de kleine tafel helemaal weg te halen en hier een mooi plantenbankje neer te zetten. Door groen in huis komt een ruimte meteen tot leven en dat is in dit vertrek een mooie brug naar de ruime tuin die je via de openslaande keukendeuren bereikt.

Oude situatie
Nieuwe situatie

Reacties na de metamorfose:

“Het is een feestje om te zitten! Hier (aan de tafel) zijn we nu altijd. We kunnen eindelijk – zoals afgelopen Kerst- met zijn allen lekker aan tafel zitten. De tafel wordt nu ook gebruikt om te vergaderen met collega’s en we spelen vaker spelletjes. We hebben meer ruimte in huis èn het is meer één geheel geworden, het is geen allegaartje meer. We zijn er heel blij mee!”

Ook zin om het optimale uit je huis te halen en kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Laat dan een berichtje achter via de contactpagina op mijn website. Ik hoor graag van je! ~Inge

Productinformatie

Benieuwd welke meubels en accessoires gebruikt zijn bij de metamorfose? Je vind ze hier: Groot rond vloerkleed: HK Living // Klein vloerkleed: Kwantum // Zwarte bijzettafel: Zuiver // Op maat gemaakte tafel: Houthandel Woerden // Eetkamer stoelen: De Bommel // Wandkleed groot: tafellaken Dille & Kamille // Wandkleed klein: Dalflora // Wandlamp: Kwantum // Boekenrekje aan wand: Wonen met Lef // Losse kussens: Leen Bakker // Wandplank: zelfgemaakt // Plantenbankje: zelfgemaakt

5 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *